Pirasa  

Posted by Tespih Taneleri... in


Merhaba arkadaslar eminim hepiniz biliyorsunuzdur pirasanin tarifini, ama bir de boyle deneyin bakalim begenecek misiniz? Biz Mardin'liler salcasiz yemekleri pek sevmeyiz. Zeytinyagli yemeklerede salcayi tasidik. Genellikle restorantlarda ya da misafirliklerde salcasiz karsima cikti, ama boylesi bence daha lezzetli oluyor. Tercihi size birakiyorum canlar...

Malzemeler:
1 kg pirasa
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigindan biraz eksik salca
Yarim cay bardagi pirinc
2 havuc
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz

Oncelikle yagi tencereye dokup salcayi hafif kavuralim. Daire seklinde dogradigimiz havuclari da iyice kavuralim. Sonra pirincleri, dogranmis pirasalari, sekeri ve tuzunu ilave edip ustune gececek kadar suyla pisirelim. Arasira tadin bazen pirasalar cinsine gore gec pisebiliyor, oyle bir zamanda biraz daha kaynar su ekleyip kivamini yakalayin. Sekerli sevmeyenlerde daha az seker koyabilirler.


                                                                                                                                Afiyet Olsun...



This entry was posted on Pazar, Nisan 04, 2010 at 06:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

evet istanbullular salçasız yapıyor aslı salçasız ama benim eşim tarafı kilisli olduğu için bende artık salçalı yapıyorum ayrıca azıcıkda biber salçası dahada lezzet veriyor canım:))))

4 Nisan 2010 23:18

Tabi ki herkesin damak tadi baskadir. Ben sekerini bol tuttugum icin biber salcasiyla pek hos olmuyor. Annem hic seker koymadigi icin biber salcasi koyar mesela.Ancak zeytinyagli yemeklerde hafif seker guzel oluyor bence...

5 Nisan 2010 05:54

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz