Benim Musluman Yavrum  

Posted by Tespih Taneleri... in


"Cocuga kim demis kucuk bir sey
Cocuk belki de en buyuk bir sey"


Dunya hayatimizin susu olan yavrularimiz, en degerli varlilarimizdir. Onlarin en iyi sekilde yetistirilmesi de annelerin ve babalarin vazifesidir.


*Anne-baba adaylarinin nikah oncesi tedbirleri...
*Dogum oncesi tedbirler...
*Bulug doneminin problemleri ve cozum yollari...
*Cocugun anne babasiyla ilgili diyalogu...
*Kardeslerini kiskanmasi...
*Sahsiyetinin olusmasinda ki asamalar...
Ve akla gelebilecek yuzlerce soru ve cevaplari...
        
         Bu eser; Dr. Sevim Asilgil'in ''"Islam'da cocuk terbiyesi'' konusunda uzun yillardir verdigi konferanslarin ozetidir. Yine timas yayinlarindan cikmistir.


Bu eser, yetismekte olan yeni nesli; iman, ruh, akil, beden, ahlak ve cinsi terbiye potasinda sekillendirecek, onlara onurlu kimliklerini nasil verilebilecegini gun isigina cikaran, anne ve babalarin el kitabi olmaya aday muhim bir calismadir.
        
Ben bu eseri okudugumda cok sasirmistim cunku daha bebeklikten hatta bebek dogmadan yapilacak bir suru sunnet varmis bilmedigim. Hamdolsun cocuklarimda hepsini uyguladim. Rabbim sizlerde nasip etsin umidiyle bu kitabi anne olan yada anne adaylarina onemle tavsiye ediyorum. Gercekten istediginiz veya merak ettiginiz herseye cevap bulabileceginiz bir eser...
        
Yavrularimiz bizim en degerli varliklarimizdir demistik. Evet Islam cocuklarimizla alakalanmaya dogum oncesi donemlerinden  hatta ana-babanin evlilik kararlarinda baslar, ebediyete uzanan terbiye prensipleriyle onlarin ruh ve bedence saglikli yetismeleri icin rehberlik yapar...
        
Insanin serefi Cenab-i Hak tarafindan terbiye edilmis olmasindandir. Cocuklari terbiye hususunda sasirmis ve umutsuzluga dusmus bulunan anne-babalarin ve diger egitimcilerin sunu cok iyi bilmeleri gerekir ki, ilahi terbiyenin yerini dolduracak bir baska sistem yeryuzunde mevcut degildir.
        Islam disinda ki kimseler bizim yavrularimizi kurtaramaz. Cocuk sorunlarinin, cocugun islahinin, dunya ve ahiret hayatini ihya edecek bir ferd olarak yetistirebilmenin  yegane temel recetesi ''Islam Pedogojisi''dir.
        Bugunun cocugu yarinin gencidir, bugunun genci yarinin yaslisidir. Cocuklarimizi nasil terbiye edecegimiz meselesi 1500 yil once halledilmistir. Ilmi gerceklerle dolu karakteri belirlenmis Islam Pedogojisi, iman, amel ve ahlaka ait tum deger yargilariyla en gorkemli bir sekilde insanliga ilk geldigi gunku kadar, canliligini, tazeligini, mukemmelligini korumaktadir. Ve daima koruyacaktirda insallah...


O'na donmedikce cozum yok, cikis yok, care yok canlar...


Tum sorunlarimizi cozecek, gozyaslarimizi dindirecek ve bizi sevindirecek olan Kur'an Terbiyesidir...


Yarin cok gec kalabiliriz Allah korusun, imansiz, serseri, basibos, sorumsuz evlatlar istemiyorsak hemen simdi su dakika, su an daha cocugumuz dogarken islam terbiyesini uygulamaya baslamaliyiz. Unutmayin ki o zaman vahyin bereketi de bizimle olacaktir. Sozlerin en guzeli Rabb'imizin ayetleridir.


''Onlar Rabb'lerine inanmis genclerdi. Bizde onlarin hidayetini arttirdik''(kehf suresi:15)


Noksanlardan ve kusurlardan Rabb'ime siginarak, bu kitabin anne-babalara ve diger egitimcimlere faydali olmasini temenni ederim...


Sevgilerimle...

This entry was posted on Salı, Nisan 27, 2010 at 07:35 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

7 yorum

sevim asımgil'in eserlerini takip ediyorum,sıkı bir okuyucusuyum,haberdar ettiğin için teşekkür ederim.

27 Nisan 2010 13:10

Güzellikleri yansıtan gönlünüze saglık.Sayenizde bazı şeyleri paylaşmanın güzelligini yaşattıgınız için.Alıp okuyacagım kitaplar arasında olmasını sagladınız.sagolun.

27 Nisan 2010 16:32

ME GUSTA LA FORMACIÓN QUE DAN A SUS JÓVENES.
ME GUSTA LA ORIENTACIÓN ÉTICA DE TUS ESCRITOS.
DEJO UN SALUDO DE PAZ Y AMISTAD PARA TI.

27 Nisan 2010 16:41

Serra'cim takip etmek icin yerinde ve dogru bir yazar secmissin seni tebrik ediyorum ben eserlerini ve arastirmalarini cok begeniyorum cunku.
Ayrica yorumunla sayfama renk kattigin icin ben tesekkur ederim.
Sevgilerimle...

27 Nisan 2010 17:00

puzzle oncelikle hosgeldin canim, size bir faydam oluyorsa bu benim icin buyuk mutluluk. Degerli yorumun icin ayrica tesekkur ederim.
Allah gonlunuze gore versin insallah...
Selam ve dua ile...

27 Nisan 2010 17:02

ME GUSTA LA PREOCUPACIÓN POR LA FORMACIÓN DE LOS JÓVENES.
Y EL CUIDADO DE LA FAMILIA.
DEJO UN SALUDO DE PAZ Y AMISTAD.

28 Nisan 2010 04:31

Soy joven y estoy muy graves la educación moral y religiosa. Yo ruego por ellos.

Gracias por tus hermosas palabras.

28 Nisan 2010 07:02

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz