Hazreti Aişe Validemiz (RA)  

Posted by Tespih Taneleri... in

Hamd olsun alemlerin Rabbi olan Allah'a ki, O, nihayetsiz kudret sahibidir. Varliginin evveli olmadigi gibi ahiride yoktur. Ezeli ve ebedi hukumdar ancak O'dur.
      
Salat ve selam olsun O Nebiyyi Ahir zamana ki, butun alem O'nun yuzu suyu hurmetine yaratildi. O hakkin nazli Nebisi, cihanin kiblesi, mahkeme-i Kubra'nin sefaat taci ve insanoglunun biricik onderidir.
      
Bu eser, Hazret-i Aise (ra) gibi bir iffet ve ismet numunesinin hayatindan nakislar, cizgiler, desenler sunacaktir. Hz. Aise ki, Nebiler Nebisinin en sevgili zevcesi. Hz. Ebu Bekir (ra)'in mustesna kizi.
      
O, muslumanligin beser alemine iftiharla gosterebilecegi esi bulunmaz bir incidir. Hem oyle bir inci ki, parlakligi gunesleri bile glgede birakacak kadar muthis.
      
Nezahat, iffet, ismet, cesaret, comertlik, derinlik, incelik, nezaket, hayirseverlik, dirayet ve zerafet onun sahsinda billurlasmisti. O, alem kadinlarinin sultani oldugu gibi, cennete de Resul-i Ekrem'in nezdinde, bulunacaktir.

Goklerin sultan melegi Hz. Cibril, Allah'in Rasulune gelip:
''Eyy Allah'in Rasulu, dedi. Aise, dunya ve Ahirette senin zevcendir.''  buyurmustur.
O Aise ki, omur nefeslerinin incilerini Allah Rasulunun(sav) hizmetinde tuketti. Nefes nefes o nurdan isiklar, feyizler, hikmetler aldi.

O Aise ki, kara gozlu ceylan gibi butun omur boyu aglayip inledi. Seccadesi uzerine nice irfan elmaslari doktu, nice goz yasi damlalari, bir ciy tanesi gibi gullerin dalinda donup kaldi.

O Aise ki, bir irfan pinari,esi bulunmaz bir ilim ve hikmet madeniydi.

O Aise ki, kalbinin can kulagi ile goklerden gelen nagmeleri dinlemek bahtiyarligina ermisti. Goklerin takva askerleri olan melekler onun evinin daminda nobet tutmuslardi.

O Aise ki, essiz bir sevkate ve merhamete malikti. O'nda iman, ahlak, guzellik, iyilik, sevkat, merhamet, edep, muaseret, zevk ve istiyakin hakikati pirildamaktadir.

O, oyle bir anne, oyle bir sultan, oyle bir iffet timsali ki, tipki kovanlardaki ballar gibi herkese ve herseye sifa verici. O, oylesine guzel, oylesine esrarli, oylesine ilim ve hikmetle, irfan ve imanla dolu, ne desem ondan ileridir.

Iste bu eser oyle bir sultan annenin nurlu hayatindan isiklar sunmaktadir. Muslumanligin kadinlik aleminde neler yaptigini, kadinligi hangi sahikalara  yukselttigini Hz. Aise(ra) nin sahsinda goreceksiniz.
Esere akici ve surukleyici bir uslup  kazandirmak gayesiyle romani bir hava ve edebi bir caglayis hakim kilinmistir.
Hz. Aise(ra) gibi mumtaz bir sahsin hayatini hic eksiksiz yazmak tabi ki mumkun degil. Biz butun gonlumuz e samimiyetimizle mumkun olani yapmaya gayret gosterdik. Iman petegimizin muhabbet balini damla damla her satir uzerine dusurduk.
     
Aziz  ve Celil olan Allah buyuruyor ki:

''Peygamber, mu'minlere oz nefislerinden evladir. Zevceleri (mu'minlerin) analaridir''
                                                                                                                    Ahzab suresi, ayet 6

Iki cihanda da annemiz O. Evladin anneye karsi her zaman sonmez bir muhabbeti vardir. Iste muhabbetimizin sonmez bir nuru olarak bu eseri hayat agacimizin en tatli meyvesi halinde vucude getirdik.
       
Ilim ,himet, zeka, iffet ve ismet, derinlik ve incelik, dirayet ve zerafet timsali Cenab-i Aise (ra) alem kadinlarina esi bulunmaz bir ornektir. O'nun faziletine gonul verenlere ne devlet, ne saadet...
                       
Eridi bitti hep icimin yagi
                       
Evlada lazimdir anne kucagi

                                                              **********


Mustafa Necati Bursali'nin kaleme aldigi bu eseri iki belki uc kez okumusumdur. Ben sahsim adina soyleyeyim hayatta iki bayan idolum vardir. Biri Hz. Hatice digeri de Hz. Aise'dir. Okurken cok duygulandim, hatta cogu zaman goz yaslarima engel olamadim. Zaten her okudugumda uzun zaman etkisini uzerimden atamiyorum. Ozellikle en cok ruhuma dokunan tarafi annemizin Efendimize (sav) olan askini, sevgisini oyle masum oyle guzel yazmis ki cok etkilendim. Ayrica  ifk hadisesi bayagi dokundu bana. Okurken sanki olaylari Hz. Aise ile birlikte yasamis gibi hissedeceksiniz. Kitabin tarzi bayagi surukleyici ve soz konusu insan alemlere rahmet olarak gonderilen Efendimiz(sav)'in mubarek zevcesi olunca bir solukta okuyacaksiniz. Hoscakalin...

This entry was posted on Salı, Nisan 13, 2010 at 07:31 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 yorum

peygamber efendimizle(asm) ilgili şeyler okumaya dinlemeye doymuyorum doymuyorum doyamıyorum.ruhum hep onu dinlemek onu anmak istiyor.

hz aişe hz hatice hz fatıma okurken her zaman ağlarım...allaha emanet olun.

13 Nisan 2010 11:55

Tavsiyen için teşekkür ederim, en kısa zamanda okucam inşl.,hakkında ayet indirilen mübarek bir kadın O...

13 Nisan 2010 11:57

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Hz. Aise hakkaten hakkinda ayet indirilen tek mubarek kadin. Allah ahirette onlarla beraber olmayi nasip etsin insallah.
Bu kitabi mutlaka okuyun, bir insani tanimak ona muhabbetle baslar, muhabbette sevgiyi beraberinde getirir.
Hoscakalin canlar...

13 Nisan 2010 20:03

Cok hos bir blogunuz var masallah:) Yeni kesfettim ama cok begendim. Allah razi olsun ve kabul etsin insallah.
Sevgilerimle
sevde
www.narcicegirengi.com

20 Aralık 2010 04:55

Kitabın sağlam kaynaklardan [;))]pek methini duydum ... bulup buluşturup okuyacağım artık açmazı yok bu işin :)

28 Şubat 2012 20:41

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz