Kiymali Pide  

Posted by Tespih Taneleri... in

Su an sabah yedi canim acayip bir sekilde pide istedi. Simdi sicak sicak olsa da yesek ama oyle isim var ki muhtemelen yapamayacagim. Zaten hep oyle olur hic kendi canim istiyor diye yapamam
illa ki ya bir misafir gelecek ya da biri isteyecek. Hepte bana cok az kalir, kac sefer yapmisimdir ama hic tadamadan bitmistir. Aslina bakarsaniz bu beni sevindiriyor. Insanlarin begenerek yemeleri hemen tarif istemeleri hosuma gidiyor. Her neyse bu tarifi sizinlede paylasmak istedim.

Ic harci icin
250gr kiyma
1 adet kuru sogan
1 adet kirmizi dolma biber
1 adet domates
yarim demet maydanoz
bir tutam tuz ve karabiber
1 dolu yemek kasigi salca

Evvela sogani rendeleyin, kirmizi dolma biberi kucucuk dograyin bunlari az bir sivi yagda iyice kavurun. Kiymayi ekleyin kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kiyma kavrulduktan sonra domatesleride kucuk kucuk dograyip iyice pisirin. Daha sonra salcasini da ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeler icinde eriyene kadar pisirin ve bir kenarda sogumaya birakin ve soguduktan sonra da maydanozunu cok kucuk dograyip karistirin.

Hamuru icin
3 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yag yarisi zeytin yagida olabilir
100gr margarin
1 tatli kasigi tuz
1tatli kasigi seker
1 yumurta
1 kabartma tozu
varsa bir cay kasigi mahlep
yeterince un

Yumurtanin sarisini ayirin akiyla tuzu sekeri, yaglari, yogurdu elinizle iyice karistirin. Yogura yogura unu ekleyin bu arada kabartma tozunuda ekleyin iyice yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edeceksiniz. Sonra ceviz buyuklugunde hamurlari yuvarlak bir sekilde acin, icine uzunlugunda harci koyun ve her ucu karsi tarftakinin tersine olacak sekilde katlar gibi kapatin. Ortasini hafif acik birakirsaniz goruntu olarakta guzel gozukur. Bu tarif zor gorunsede aslinda en zahmetsiz en kolay tariflerimdendir deneyin goreceksiniz ve eminim bir daha birakamayacaksiniz.
Afiyet olsun...

This entry was posted on Çarşamba, Mart 03, 2010 at 07:53 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

faworim benim işte :)) en kısa zamanda gelicem we senden pide isticem yicem yicem sana bırakmıcam ablam beniiim bee :)))

30 Haziran 2010 00:28

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz