Ramazan Bizim Icin Ne Ifade Ediyor?  

Posted by Tespih Taneleri... in ,


Herkes Ramazan'a farkli yonlerden bakiyor ve oyle yasiyor. iste bunlardan bazilari :
Aydin bey icin Ramazan demek, butun gun sigara icmemek anlamina geliyor.
Mehmet bey, oruc tutmakla tutmamak arasinda kararsiz. Bazen tutuyormus gibi davraniyor, ama tutmuyor. Tuttugu zaman  cok zorlandigini soyluyor.
''Ben acliga dayanamiyorum'' onun mazereti. Bir baska oruc tutamayacagini soyleyen de Esat bey. Diger zamanlar pek bahsetmedigi mide agrilari bu ayda arttigi icin Ramazan'la pek arasi yok.
Hasan bey, Ramazan'daki kahve sohbetlerini cok seviyor. Onun icin Ramazan demek gece yarilarina kadar suren kahve muhabbeti anlamina geliyor.
Ismet bey, Ramazan aylarinda Sultanahmet'te duzenlenen eglencelerin mubtelasi. Esiyle birlikte gozleme yiyip, salep icmek en buyuk zevki.
Rukiye hanim, bu aydaki kitap fuarinin mudavimi. Universiteli arkadaslariyla kitap fuarlarini gezmek ve aradigi kitaplari alabilmek icin Ramazan'i bekliyor.
Selahattin bey bir lokantaci. Onun icin Ramazan'in bir tatil oldugu soylenebilir. Gunduzleri dukkani kapattigi icin sabahlari erkenden ise gitmek zorunda kalmiyor.

Genc Hayrullah'a Ramazan, babasinin ''Haydi teravihe'' diye baslayan cagrisi ile yanki buluyor. Teravih namazi uzun ve sikici geliyor.
Munide hanim, sahurdan bir saat once kalkarak, yemekleri hazirliyor, sonra da esini ve cocuklari kaldiriyor. Iftar icin ise hazirliklar oglende basliyor. Onun icin Ramazan, yemek telasi anlamina geliyor.
Hulya hanim, bir ay boyunca gunlerini gelecek olan bayrama evini temizlemekle geciriyor. Halilar, koltuklar, perdeler, mutfak, banyo derken her sey temizlenir, utulenir ve bayrama isil isil bir eve girilir.

Ramazan ayini farkli algilayanlarda var. iste onlardan bazilari :
Rabia hanim, uyesi bulundugu dernegin Ramazan ayinda fakirler icin verecegi iftar kumanyasina katki yapiyor. Her sabah erkenden dernege gelip o gunku yemek icin arkadaslariyla birlikte kollari siviyor.
Teravih sonrasi bir araya gelen arkadaslariyla yaptiklari hadis sohbetleri Tarik beyin Ramazan'i iple cekmesine sebep oluyor.
Fatma hanim Ramazan boyunca bir oda dolusu eski esyayi ayirdiktan sonra iclerinden kullanabilecek olanlari yikayip utuleyerek fakirlere vermek icin hazirliyor.
30 gun boyunca mukabeleye giderek Kur'an'i hatmetmek, duydugu guzel seyleri uygulamaya calismak Seyma Hanim'a Ramazan'dan kalan en guzel seyler.
Fatih bey, butun gun yorucu bir iste calisiyor. Oruclarini da yolda aciyor. Genelde evde ailecek Teravih namazini kildiktan sonra orucla ilgili bilgilerini tazeliyorlar.
Nurbanu hanim, cocuklarin okul telasi, iftar hazirligi arasinda mukabeleyi, Ramazan sohbetlerini ve yardim calismalarini sigdirmayi basariyor.

Peki sizin icin Ramazan ve oruc ne ifade ediyor? Kalemi kagidi alin ve yazin. Onu bir ay boyunca da gorunur bir yere yapistirin.

Ramazan Zamani Dergisi

This entry was posted on Cumartesi, Ağustos 14, 2010 at 06:41 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

ne biçmek istiyorsak onu ekelim. sağolun Allah razı olsun güzel paylaşım. keyifle okudum..

14 Ağustos 2010 22:41

Ben tesekkur ederim degerli yorumunuz icin...
Saygilar

18 Ağustos 2010 23:18

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz