iIla Edeb Ya Hu!  

Posted by Tespih Taneleri... in ,


 Ey insanoğlu! Allah’ı sevmek, Allah’a gitmek istiyorsan,maddi ve mânevi her işinde edeb ile gir, irfan ile çıkmaya çalış.  Âdemoğlunun edebden nasibi yoksa, insan değildir. Edeble süslenmeyen akıl, silâhsız kahramandır.- Edeb: Aklın dıştan görünüşüdür. Edeb: Eline, diline ve beline sahip olmaktır. Edeb olmadıkça asalet düzelmez. Edeb, şeytanı öldüren bir silahtır.

 Edeb, en hayırlı sanattır. Hakk’a giden yolun azığıdır. Edeb, olgunlaşmanın ilk şartıdır. Hakiki edeb, nefsi terketmektir. Ayıplarınızı edeble örtünüz. Hakiki güzellik, ilim ve edeb güzelliğidir. İnsanın ziyneti, edebin tamamıdır. Evlâdına edeb öğretmeyen, düşmanlarını sevindirir. Ruhen yükselmek, ancak edeble mümkündür. Akıllı, edebi edebsizden öğrenir. İlim şerefi ve edeble Âdem, melekten üstün oldu... Sohbet bir cesettir. Edeb ise, o cesedin ruhudur. Edeb; insanı her türlü hatadan koruyan bilgi ve prensiplere sahip olmaktır. Her şey çoğaldıkça ucuzlar. Fakat edeb çoğaldıkça, değeri artar. Edeb, kendisinden yükseğini çok görmemek, kendisinden aşağısını da hor görmemektir. Edeb güzelliği, kişiyi nesebe muhtaç etmez.

 Edeb, insanı utanılacak şeylerden koruyan melektir. Edeb, Rasûlullah’ın sünnetine uygun hareket etmektir. İlim elde etmek isteyen, edebli olsun. İyi amel sahibi olmak isteyen, edebli bir şekilde ilim sahibi olmaya baksın.  Muhabbet ehli, sevgi işinde iyi niyete sahip oldukça, edebleri artmaya başlar. Edeb, nefsi gerektiği şekilde terbiye etmek ve güzel ahlâk ile süslemektir. Edeb, insanın mutlak bir fazilet kaynağıdır. Edebin dostları: Hayâ, Samimiyet, Teslimiyet, Muhabbet, Niyet, İtaat, Gayret, Sohbet ve Hizmettir...

Ya Rabb! Bizleri edebli kullarindan eyle! Edep Ya Hu!

This entry was posted on Perşembe, Ağustos 26, 2010 at 05:43 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 yorum

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIM, ALLAH RAZI OLSUN... İFTAR ZAMANINDA MAKBUL OLAN DUALARDA HATIRLANMAK DİLEĞİ İLE İÇTEN SEVGİLER... :)

26 Ağustos 2010 10:03

Edep bir taç imiş nuru Hüda'dan.
Al, giy o tacı kurtul her türlü beladan... Ne güzel buyurmuş güzel gönüller. Rabbim bizleri hakiki edep ile edeplenenlerden eylesin.

Teşekkürler bu konuya yer verdiğin için. En büyük ihtiyacımız...

Selam ve Muhabbetle!

26 Ağustos 2010 12:01

Çok teşekkürler,Allah razı olsun.
saygılar

26 Ağustos 2010 15:43

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz