Kendini Bilmek, Rabb'ni bilmektir!  

Posted by Tespih Taneleri... in


Men aref'ten al sebak
Arifane hosca bak
Sana senden yakin Hak
Aldanma kil u kale

Mihrabi

''Kendini bilen'' (Rabbini bilir) ifadesinden ders al! Etrafa bilgece hos bir nazarla bak. Hak sana senden daha yakindir. Bos sozlere, dedikodulara aldanma!

This entry was posted on Pazartesi, Ağustos 16, 2010 at 10:01 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

7 yorum

güzel bir paylaşım.sağolasın

16 Ağustos 2010 10:08

men arefe nefseh fekad arefe rabbeh
(kim nefsini bildi arif oldu)tşk

16 Ağustos 2010 11:22

Aaaaaahh bir bilebilsek!!bütün dügümler çözülecek,sevgiler......

16 Ağustos 2010 11:27

"Men arefe nefsehû fekad arefe rabbehû."
Mânası: "Kim ki kendi nefsini bilirse Rabbini de bilir."
Muhakkak oldu, dedi. Öyle olsa bir kimse kendi mânasını bilip onun vasıtası ile Hakkı bilmesi, o kimsenin nefsini bilmesi ve ma'rifet kesbettim demesi yalandır. Aslı yoktur. Binaenaleyh: Nefsini bilen Rabbini bilir'in mânası ve sırrı; kim ki kendi mânasını bilir, o kimse Rabbini de bilir, demek olur.
Kim ki kendinin niteliğini bilmez, o kimse Rabbini de bilmez. Kendinden gayrisini hiç bilmez. Bu münasebetle Hakkı da hiç bilmez.
Nitekim demişlerdir.
Kişi ki, keyfiyetini idrâkten âciz. Nasıl olur da kadîm ve ezelden Cebbar olan Allah'ın keyfiyetini bilir?. Bilemez... Kendi niteliğini bilmeyen kimse, o Ganî Cebbar hakkında ne
söyleyebilir?
İnsanın nefsi yâ emmâredir veya levvâmelikte. Makam-ı mutmainneliğe vâsıl olmayan kimse, bu mertebelere erişip ma'-rifet hâsıl edemez. Tasfiye edilecek hususların tamamen tasfiye edilmesi gereklidir. Hakkın o kimseyi çağırması lâzımdır. Bu da nefs-i mutmainne makamına vâsıl olmadıkça mümkin değildir. O makama münhasırdır.

16 Ağustos 2010 11:47

HATIRLATMA VE YORUM YAZAMADIĞIM ANCAK OKUMA FIRSATI BULDUĞUM PAYLAŞIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANM..DUA EDERKEN ANİDEN AKLINA GELİVEREN BİR ARKADAŞIN OLAYIM İA.. :)
HAYIRLI RAMAZANLAR CANIM,DUA VE MUHABBETLE...

16 Ağustos 2010 12:41

çok güzel..Paylaşım için tşk ederiz..

16 Ağustos 2010 13:21

Arkadaslar yogunluktan cevap yazmaya firsat bulamadim bir turlu kusura bakmayin...Hepinize cok tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin...
Dualarda bulusalim insallah..
Sevgiler

18 Ağustos 2010 23:16

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz