Hafta sonlari ne kadar da cabuk geliyor, anlamiyorum dogrusu ya da benim gunlerim cok yogun oldugundan zamanin su gibi akip gittigini farkedemiyorum...Tarifler birikti, sirayla biraz daha sik yayinlayacagim. Bu kurabiyede ozel istek uzere onceligi aldi. Her zaman ki gibi tamamen benim uydurmamla olustu ve yine Hamdolsun Mevla mahcup etmedi ve super lezzetli bir tarif cikti ortaya.:)
Misafirler cok sevdiler. Hemen siteye eklemelisin dediler, neyse bende tarife geceyim.
Malzemeler:
1 limon suyu
2 limon kabugu rendesi
1 paket hindistan cevizi
1 kabartma tozu
1 cay bardagi zeytin yagi
Yarim paket oda sicakliginda margarin
1 yumurta sarisi
1 su bardagi pudra sekeri
Yeterince un
Limon suyunu, kabugunun rendesini, pudra sekerini, yumurtanin sarisini, margarini, zeytin yagini, hindistan cevizinin yarisini iyice elinizle karistirin. Daha sonra unu eklemeye baslayin yavas yavas ve kabartma tozunu ekleyin, yogurmaya devam edin. Hamur kulak memesi yumusakligina gelene kadar un ekleyin ve istedigimiz kivama gelince de resimdeki gibi yuvarlak bir sekil verin. Uzerine kalan hindistan cevizini serpin. Arzu ederseniz hamuruna dovulmus ceviz ici ya da findik cok yakisiyor.
170 derece firinda hafif kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun arkadaslar.:)
This entry was posted
on Pazar, Ağustos 01, 2010
at 10:31
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.