Yerken Ferahlik Veren Kabak Salatasi  

Posted by Tespih Taneleri... in


Esselamualeykum arkadaslar bu sabah istanbul gunesli bir gune merhaba dedi. Tam sevdigim gibi ne sicak ne de soguk. Boyle gunlerdede evde oturmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. Halbuki simdi nerde olmak vardi?  Kanlica da tam Bogaz kenarinda cok sirin bir cafe var. Orasi sabahlari golgede kaliyor, guzel ve zengin bir kahvalti,  ardindan nefis bol dumanli bir turk kahvesi muthis olurdu dogrusu manzara da super. Insallah bir gun...  Tarihi Bogazici gezimizden notlara biraz ara verelim bugun , yaza uygun guzel ve yerken ferahlatan kabak salatasi tarifini vermek istiyorum size. Gercekten ferahlik veriyor denedim:) Ya da benim icim yaniyordu da iyi geldi:)  Pratik lezzetleri severim ve her zaman tercih ederim, yogunluktan tabi ki. Her neyse tarife geceyim hemen fazla zamanim yok ve oturmusum  hayaller kuruyorum sabah sabah:) Aman sanki hayallerin zamani mi var sanki:)

Malzemeler:
1 kg kabak
600 gr yogurt
2 yemek kasigi mayonez
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 tatli kasigi tuz
Yarim demet dereotu
1 avuc ceviz
1 dis sarmisak

Kabaklari rendeleyin, tencereye zeytin yagini koyun ve suyunu cekene kadar kabaklari pisirin tuzunu da ekleyin. Sonra sogumaya birakin. Soguduktan sonra sarmisagi rendelediginiz yogurdu ve mayonezi iyice cirpin ve kabaklarin uzerine dokup karistirin. Ince kiyilmis dereotundan bir tutam ayirin kalanini da icine koyun karistirin ve guzel bir borcama dokun. Uzerini elinizle ufaladiginiz cevizle ve kenarda ayirdiginiz dereotuyla susleyebilirsiniz.


This entry was posted on Perşembe, Haziran 10, 2010 at 08:40 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

Canım
en sevdiğim salatalardan biridir bu,
Görünce hemen yorum yapasım geldi :)

Ellerine sağlık..Çok güzel görünüyor..

Afiyetler olsun ..

Sevgiler

10 Haziran 2010 11:47

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz