Hamburger  

Posted by Tespih Taneleri... in



Merhaba arkadaslar, ne zamandir canim muthis bir sekilde hamburger istiyordu, cok severim zaten. Ancak malumunuz her yerde yiyemiyoruz ya da yemek istemiyoruz. Can dostumun annesi Muzeyyen teyzeye soyledim. Hemen hamburger tarifi verdi bana Allah razi olsun. Ilk firsatta denedim tabi ki, hatta sibel diye cok tatli bir arkadasim vardi bende cocuklariyla birlikte. Oyle guzel oldu ki hepimiz ikiser tane yedik. Yani hambergerde aradigim, istedigim tadi bulmustum sonunda. Sibel'in cocuklari Deniz ve Selim hala ne zaman beni gorseler ''bize hamburger yapar misin?'' diye mutlaka sorarlar. Disarda ne oldugu belli olmayan yerlerde yemektense boylesi daha icimize sindi. Neyse cok uzattim yine hemen malzemeleri vereyim.

Malzemeler:
400 gr kiyma
1 su bardagi kurutulmus, toz haline getirilmis ekme
1 sogan rendesi
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kimyon
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 tane domates
Kivircik
Haburger ekmegi

Bir kapta kiymayi, kurutulmus ekmegi, sogani, yumurtayi ve diger baharatlari ekleyip iyice yogurun. Oklava varsa iyi olur yoksa elinizle masayi yaglayin, oklavayida yaglayin ve yufka acar gibi kiymayi ince bir sekilde acin. Sonra agzi genis bir bardakla daire seklinde dilimler elde edin. Bardagi ters cevirip kiymanin uzerine bastirinca dilimler kendiliginden olusuveriyor. Tavada yagi gezdirip,(koftelerin yapismamasi icin), pisirmeye baslayabilirsiniz (izgara seklinde). Kizarana kadar pisirin. Ayri bir yerde arasina koyacagimiz malzemeleri hazirlayabilirsiniz. Mesela kizarmis patates, dilimlenmis domates ve salatalik tursusu ben arasinda kivircigi da cok severim. Ketcap ve dilerseniz mayonezde ekleyebilirsiniz. Bu arada tost makinesinde hamburger ekmegini isitmayi unutmayin. Kofteler pistikten sonra ekmegin arasina koyun malzemeleri sirayla birer dilim ustuste gelecek sekilde hazirlayin. Bazen cift kofte koyup daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz :) Mutlaka deneyin.
Afiyet olsun...

This entry was posted on Perşembe, Haziran 24, 2010 at 09:12 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

6 yorum

Gercekten nefis görünüyor eline saglik...

sevgiler.

24 Haziran 2010 10:22

hımm olsa da yesek dedirtti :) ellerine sağlık, sevgiler..

24 Haziran 2010 15:14

Çok hoş görünüyor,gönlünüze,ellerinize sağlık..
Selametle kalınız..

24 Haziran 2010 20:11
Adsız  

Oooyyy diye bir iç geçirme hasıl oldu şuan bende :) Elinize sağlık, çok güzel görünüyor.

25 Haziran 2010 02:50
Adsız  

Sevgili kardeşim cuman mübarek olsun,hayırlara vesile olsun inşaallah.

Dışardan almaya ne gerek var değil mi!
pekala evde de hamburger yapılır,dışarıda satılandan hem çok daha sağlıklı ve hem de helal olur,içimize sinerek yeriz,yediririz,ellerine sağlık,afiyet olsun,
sevgilerimle...
En Emine emanet ol.

25 Haziran 2010 06:36

Tesekkur ederim arkadaslar degerli yorumlariniz icin...
Sevgilerimle

25 Haziran 2010 10:12

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz