Hikmet damlalarindan iki tane inci tanesi  

Posted by Tespih Taneleri... in


                                                                             
Osman bin Affan(ra) bir gun yatsi namazina gelmisti. Cemaatin henuz az oldugunu gorunce mescidin gerisinde bir yere uzandi ve insanlarin cogalmasini beklemeye basladi. O esnada ibn-i Ebi Amre gelip Hz. Osman'nin yanina oturdu. Osman(ra) kim oldugunu sordu. O da kendisini tanitti.
Hz. Osman(ra):

_''Kur'an'dan ne biliyorsun?'' diye sordu. O da ne kadar bildigini haber verdi.
Daha sonra Hz. Osman(ra) soyle dedi:

_''Ey kardesimin oglu! Rasulallah(sav) Efendimiz'i soyle buyururken isittim:
 ''Yatsi namazini cemaatle kilan kimse, gecenin yarisini namazla gecirmis gibidir. Sabah namazini cemaatle kilan kimse ise butun gece namaz kilmis gibidir.'' Tirmizi, Muslim


                                  
                                                                       ***********


Sura ehli tarafindan bey'at edilerek halife secilen Hz. Osman(ra) uzgun bir sekilde Hz. Peygamber'in minberine cikti. Allah'a hamd u senada bulunup Hz. Peygamber'e salat u selam getirdikten sonra sunlari soyledi:


''Siz her an degismekte olan bir yurttasiniz ve hayatinizin bundan sonra ki kismini yasamaktasiniz. Oyleyse henuz gelmeden, gucunuz yettigince olume hazirlaniniz!
Omrunuzu en hayirli amellerle degerlendiriniz. Sunu biliniz ki bu imkan sizlere verilmistir. Unutmayiniz, eceliniz sabah ya da aksam hic beklemediginiz an da size gelebilir. Bu dunya aldatma uzerine kurulmustur.

Nitekim Allah Teala soyle buyurmaktadir:


''SAKIN DUNYA HAYATI SIZI ALDATMASIN ve seytan ALLAH'IN AFFINA guvendirerek sizi KANDIRMASIN! '' Lokman suresi/ 33

This entry was posted on Pazar, Haziran 20, 2010 at 11:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz