Receb Ayinda Gunahlar da Sevablar da Kat Kat Yazilacak  

Posted by Tespih Taneleri... in

                                                                       
''Sakin   o  aylarda  nefislerinize  zulmetmeyin.'' Tevbe suresi/36

Bu ayet-i kerime de gecen ''zulum''den maksat mufessirlerin beyanina gore; gunah islemektir. Receb ayi malumunuz uzere haram aydir. Gunah islemek her zaman yasaksa da, ozellikle hurmetli ve yasakli olan bu aylarda islenen masiyet, aynen ihramli ikenve Ka'be hareminde islenmis gibi kat kat fazladir. Ben bugun bu konuya deginmek istedim. Bayagi hadisler ve ayetler zaten yazilmis. Ancak bu ogrendiklerimiz amel etmemize vesile olmuyorsa hic bir kiymeti olmaz hayatimiz adina...
O halde Allahu Teala'nin buyuk tuttuklarini onemsememiz gerekir. Mesela; aylar icinde haram aylar ve uc aylara verdigi deger, gunler arasinda Cuma ve arefe gunlerine lutfettigi meziyyet, saatlerden farz namaz vakitlerine bahsettigi fazilet tartismasizdir.
Mevsim gozetmeyen tacirin, kardan mahrum olmasi gibi, faziletli zaman dilimlerini bos geciren kulun da ebedi karlari zayi edecegi muhakkaktir.

Rasulallah (sav) soyle buyurmustur:

''Suphesiz ki recep, Allahu Teala'nin, kendisinde sevaplari katladigi, tevbe edenlerden gunahlari sildigi, dualarin, kendisinde kabul edildigi ve sikintilarin kendisinde acildigi buyuk bir aydir.''

'' Haram aydan bir gunun orucu, digerlerinin otuzundan efdaldir.''

Bunun gibi daha bir cok hadis-i serif yazabiliriz ancak burda altini cizdigim ve onemle anlatmak istedigim mevzu sudur ki; Her hangi bir gunah islediginiz de normal zamandan kat kat gunah yazilacagi, her hangi bir hayir islediginiz de ise kat kat sevab yazilacagidir.
Receb ayina ozel bir hurmet gosterirsek ki bu Allah'in ayi olmasi hasebiyle en basta, Allah'ta bize ozel muamelede bulunacagini vaad ediyor. Mesela namazlari arada kaciriyorsan bu ay namaza daha bir ozen goster. Rabbim bu gunleri layikiyla kensinin de razi olacagi sekilde gecirmek nasip etsin insallah. Amin.

This entry was posted on Pazartesi, Haziran 21, 2010 at 10:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

Canım arkadaşım,
Allah kabul etsin..
Teşekkür ederim,
Yazını yayınladım..
Katılımından mutlu oluyorum kıymetli arkadaşım.
Allah'a emanet ol,
Dua ile..

21 Haziran 2010 12:38

Güzel arkadaşım,
Bu arada sayfamda 'mim'in var,gelirsin bir ara :)
Sevgiler..

21 Haziran 2010 14:20
Adsız  

Cok guzel yazmissin ins Allaha layik kullar oluruz, sonucda hayat kisa.

21 Haziran 2010 22:14
Adsız  

Cok guzel yazmissin ins Allaha layik kullar oluruz, sonucda hayat kisa.

21 Haziran 2010 22:14

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz