''Islamin isiginda dini etkinligi'' Islam'da Kadin (Bunlari Biliyor muydunuz?)  

Posted by Tespih Taneleri... in


Uzun   yillardan  beri  islam  disi  cevreler  tarafindan  sirf   islam dinine  leke surmek ve muslumanlari islam dininden uzaklastirmak gayesi ile muslumanlarin icinde bulunan elemanlari vasitasiyle ortaya attiklari goruslerin tam aksine olarak islam dini kadina  sahip cikmis  ve islam dininin zuhurundan once hic bir hakka sahip olmayan kadinin elinden tutarak toplumda ki mumtaz yerine oturtmustur. Bu suretle her turlu haktan mahrum olan kadina  tum haklarini vermistir.
Islami hor gorup ya da gostermeye calisan milletlerin, hatta islami,  kendi sectikleri ayet ve hadisleri kullanarak kadin dusmani gibi yansitmaya calisan  milletlerin halini goz onune sermek istiyorum.  Hind hukukunda  hic bir muamalede  kadina hak taninmazdi. Bu hukuk karsisinda kadin, evlenme ve  varis  olma hakkindan  mahrum idi. Hatta Budizmin kurucusu olan Buda,  ilk zamanlarda  kadinin dinine girmesini bile kabul etmiyordu. Kendisi uydurup kurmus oldugu dine sadece erkekleri  kabul ediyordu. Kadin kotu ahlaka, zayif karaktere ve cirkin temayullere  sahip oldugu icin ''Manu''  kanunun kadini, cocuklugunda babasina, evliliginde kocasina, kocasinin olumunden sonra da ogluna veya akrabalarindan birine baglanmaya mecburdu.
Babil krali Hamurabi'yi bilmeyeniniz yoktur, onun koydugu ve ''Hamurabi Kanunlari'' diye bilinen kanunda mesela bir erkegin bir kadindan fazla evlenemeyecegi esas tutuldugu halde, metres hayatinin yasanmasi, bazi hallerde ise bir kadindan fazla kadinla evlenme kabul edilmistir.
Gelelim su lanetli topluluk, kan akitmakla meshur israilogullarinin vazettikleri kanunda, aile reisi  ve aileye mutlak hakim olan erkek musveddeleriydi. Kizlar babalarinin evinde birer hizmetci gibi muamele gorurlerdi. Baba istedigi zaman, istedigi kizini satabilirdi. Bosanma hakki yalniz erkeklere verilmisti. Koca da bu hakki istedigi gibi kullanabilirdi. Kiz cocuklarinin varis olabilmeleri icin olen kimsenin, kizlarindan baska hic bir varisin bulunmamasi sart kosulmustu. Nasil da degistirerek anlatiyorlar rezillikle dolu gecmislerini. Netice tarihleri ortada kendilerini kandirip dursunlar.
Seriati, islamiyeti istedigi kaliba sokmaya calisan iran'da ayri bir durum soz konusu. Orada sasani devletinin kabul ettigi kanuna gore erkek kendi kiz kardesiyle evlenebilirdi. Bu is hic bir sakincayla karsilanmadigi gibi, insanlar tarafindan da ayiplanmazdi. Hatta daha da ileri gidip erkegin kiz kardesiyle evlenmesi tesvik edilirdi. Soy sopun  hic bir anlami olmayip anne ve kiz kardeslerin saygiya deger hic bir  yonleri yoktu.
Eski Roma ve  Yunanlilarda da kadinin hic bir degeri  bulunmadigi  ve hic bir hakka  sahip olmadigi bir gercek olarak tespit edilmistir. Onlar da evlenmede tek ve en onemli gaye, bir erkek cocuga sahip olabilmek idi.  Diger bir onemli husus ise sehevi istek ve arzulari tatmin etmek ve mal-mulk uzerine bir bekci, eve bir hizmetci temin etmek idi.
 Hristiyanlarda bir kizin evlene bilmesi icin, evlenecegi erkege  ''Drahoma'' adi altinda kuracaklari ailenin gecimini saglayabilmesi icin, kulliyetli para vermek zorunda idi. Icinde bulundugumuz bu asirda bile bu gelenek titizlikle uygulanmaktadir.
Bir Hiristiyan ailenin dunyaya gelen kizlari icin ilk dusundukleri ve kizin evlenme cagina gelmesine dek cirpindiklari sey, kizlarina bu meblagi veya karsiligi olan mulku nasil tedarik edecekleri hususudur.
Iste hassaten islam dininin kadina hic bir hak tanimadigini muslumanlar arasinda kendi usaklari vasitasi ile yaymak isteyen Hiristiyanlarin kadina verdikleri kiymet ile, islamin  evlenecek olan erkegin mehir vermesiyle yukumlu tutmasindan, islamin kadina  verdigi kiymet  arasinda ki fark aciktir.
Bizde ki hiristiyan hayranlari acaba bu hususlari bilmiyorlar mi?
Yoksa bildikleri halde sirf inat ve kufurden dolayi mi islama dil uzatiyorlar?
Beni en cokta sasirtan Cin'liler oldu, kadini insan bile saymiyorlardi. Bunun icindir ki, kiz cocuguna ad koymayip onu, bir, iki, uc diye sayi ile cagirirlardi. Onlarin yaninda da erkek  cocugu makbul olup, kiz cocuguna hayvan nazariyla bakarlardi.
Son olarak ingiltere'ye baktigimiz da kocalarin karilarini satabildikleri tarihte ayen beyan sabittir.
Arabistan'i cogumuz biliyoruz zaten yurekler acisi sergiledigi manzarayi.  Bakin gorun ki;  Kiz cocuklarinin  diri diri topraga gomuldugu,insanlik disi olayalarin yasandigi, cahiliyetin had safhada oldugu Arabistan'da zuhur etti hak din ISLAM.
islam dini, kisaca zikrettigimiz ve kadinlarin tarih boyunca maruz kaldiklari cesitli kotu muamelelerden bir nebzesi olan bunlari ve bunlara benzeyen hususlardan kadinin aleyhinde isleyen kanun, orf ve adetleri kokunden kaziyip yok etmistir.
Kadina toplumda ki her turlu hakkini vermistir.
BU GERCEKLERIN ISIGI ALTINDA, KADIN HAKLARI KONUSUN DA ISLAMA IFTIRA ATIP,  DIL UZATANLARIN,  NE KADAR  SAPITMIS VE  SAPTIRILMIS  OLDUKLARI  MEYDANA CIKMIS OLUYOR.

This entry was posted on Perşembe, Haziran 03, 2010 at 07:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 yorum

selamun aleykum canım
çok teşekkür ederim yazın için..
yeni geldim,görünce hemen yayınladım..

Allah razı olsun,
selam ve dua ile..

3 Haziran 2010 15:33

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Bence asıl güzel olan sizin blog'unuz.Dün gece tesbih taneleri ile tesadüfen tanıştım.Ama çok beğendim.İsmide şeklide içeriğide çok güzel.Eminim bunları araştırmak ve yazmak epey zamanınızı alıyordur.Bilgilendirdiğiniz için Allah razı olsun.Tablolarım gümüş değil. Metal plaka(aliminyum folyo) pergel ucu ve kalemlerle işlenerek yapılıyor.İnsan sabrı öğreniyor.Feshanedeki sergimiz 8 Haziranda başlıyor.Gelebilirseniz seviniriz.İlginiz için çok teşekkürler.Sevgiler,Nilgün

4 Haziran 2010 00:24

Aleykumselam SAKLI inci, Allah cumlemizden razi olur insallah.

Nilgun'cugum guzel yorumun icin cok tesekkur ederim, sergiye mutlaka gelecegim insallah...
Sevgilerimle

4 Haziran 2010 05:41

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz