Merhaba arkadaslar, canim bugun acayip menemen istedi hemen size de yazayim beraber yapalim. Menemen deyince herkes bir tarif soyleyebilir, ben cogunu denedim, en hafif ve lezzetli olanina karar verdim. Hafifligi onemli cunku bazen kahvaltida da yenebiliyor, soganli ya da sucuklu bana agir geliyor mesela. Tabi ki tercih meselesi, bu tarife sucukda cok yakisiyor ama her ne kadar ben sevmesemde tadanlar cok yakistirdigini soyluyorlar. Yazlari bayagi zevkli yenen yemeklerdendir. Resmi cekerken acele ettim, kaynak kaynak daha dumani uzerindeyken cektim. Bol dumanli bir menemen goruntusu oldu:)
Malzemeler:
1 kilo domates
6 tane sivri biber
3 tane kirmizi dolma biber
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kirmizi biber
4 yemek kasigi zeytin yagi
8 yumurta
Yagi tencereye dokun, sivri biberleri ve kirmizi dolma biberi minicik dograyin. Yagda biberler iyice olene kadar kavurun. Sonra da domatesleri soyun yine ufacik dograyin ve biberlerin uzerine dokun ve pisirin.
Domatesler eriyince yumurtalari ayri bir kapta tuz ve kirmizi biberle iyice cirpip sonra da yemegin icine karistira karistira dokun. Sucuk eklemek isteyenler tam bu noktada kup kup dogradiklari sucuklari ekleyebilirler. Servise hazir olan menemenin uzerine,bir ya da iki dilim taze kasari serit halinde kesip uzerini susuleyip ve sonra iki dk mikro dalgada kasari eritip uzerine tekrar pul biber serpip servis yapilabilir. Pratik degil mi?:)
Sloganimiz kolay ve lezzetli her zaman ki gibi:)
Afiyet olsun...
This entry was posted
on Cumartesi, Haziran 12, 2010
at 10:47
and is filed under
Yemek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.