Kur'an'la Yaşamak ve O'nu Hazmetmek  

Posted by Tespih Taneleri... in

                      



Meymun b. Mihran'ın hizmetçisi olan kadın, bir gün sofraya sıcak bir çorba getirir. Misafirlerin de hazır olduğu sofrada ayağı kayar ve çorba Meymun'un üzerine dökülür. Kızgınlık içerisindeki efendisine, kadın şöyle der:

"Efendim, lütfen Yüce Allah'ın şu ayetini uygula: "O takva sahipleri, öfkelerini yutanlardır.." (3/134)

Adam, tamam öfkemi yuttum, der. Kadın, efendim devamındaki "insanların kusurlarını affederler" kısmı ile de amel et, der.

Adam, tamam seni affettim, der. Kadın, iyi ama Yüce Allah, ayetin sonunda "Allah, iyilik ihsan sahiplerini sever" buyuruyor, deyince Meymun şöyle cevap verir:

"Tamam sana ihsan ediyorum ve Allah için sen özgürsün!"


Gecenlerde kitaplarimi karistirirken Kurtubi tefsirinden alinmis bu yaziyi gorunce yuzumde uzun suren bir tebessum belirdi. Bu konuda muzdarip bir arkadasim geldi hemen aklima...Kendisi ofkesine fazla hakim olamayan, cogu zamanda bu yuzden de hep pisman ettiren hatalar yapan, lakin ozunde cok iyi olan biridir...
Bunu hemen kendisine ya da en guzeli esine okutmam lazim.:)) Bence cok guzel ve bilincli bir savunma olmus...Keske herkeste bu kadar Kur'an bilgisi olsaydi... Allah'in ayetleri her kapiyi acar... Her yasanan olaya Kur'ani Kerim'in bir cevabi vardir... Yeter ki bu bilince sahip olmayi bilelim... Bu cok zor degil, insan hergun sadece bir ayet meali ve bir hadis ogrense ki bu sadece bes dakika alir... Lutfen bu kadarcik da olsa ilim ogrenmeye zaman ayirin... Boylece herkese verecek bir ayet cevabiniz olur...:)

This entry was posted on Salı, Ocak 11, 2011 at 08:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz