Emin miyiz?  

Posted by Tespih Taneleri... in





Bir kara gecede uyuyoruz uyutuluyoruz mışıl mışıl. Bu uykudan uyanmayacağımızdan Emin miyiz? Yaratılış gayemizden uzaklaşmışız kalbimizdeki nur pas tutmuş, televole kültürü sarmış gönlümüzü, Hak’la beraber olmanın hazzını duyamıyor gönüllerimiz. Evet, hayat bu, gayemiz bu, güzelliklerin bunlar olduğundan Emin miyiz? Yaprak-toprak, çayır-çimen, börttü-böcek, tüm mahlukat ‘bir’ diyor zikrediyor. Biz neredeyiz, ne haldeyiz. Hayatın böyle sürüp gideceğinden, bu fırsatların yine geleceğinden, yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının, bir gün kurumayacağından, bizi alıp diyardan diyara gezdiren rüzgarın duruvermeyeceğinden Emin miyiz?

Dostluklar sanal, sevgiler sahte olmuş, dostluk mal, sevgi para olmuş. Doğrularımız eğri olmuş. Sıcak sımsıcak sevgiyle dolmayacak mı gönlümüz? Gerçek dostumuzun çağrısını duymayacak mıyız? Doğrulara çağıranları görmeyecek miyiz? Gerçek dostluğu, sevgiyi, doğruyu bulmadan, hep atan yüreğimizin duruvermeyeceğinden, gören gözümüzün hep göreceğinden, duyan kulağımızın hep duyacağından Emin miyiz?

Popcuların topçuları iyi tanıyoruz, bırakın Türk futbolcusunu ecnebi futbolcularını tanıyoruz, çocuklarımız bir popçunun şarkısını ezberleyince hayranlıkla anlatıyor bir futbol takımın isimlerini sayınca gurur duyuyoruz. dizileri ihmal etmiyor, mankenler neler yapmış neler etmiş takip ediyoruz. Ya Hz. Allah’ı(cc) ne kadar tanıyoruz? 99 ismini sayabiliyor manalarını biliyor muyuz? Hz.Peygamberimizi(sav) ne kadar tanıyoruz? Kaç sahabenin ismini sayabiliriz? Oysa kısadır hayat! Sana uzanan ellerin hep yanında olacağından, yüreğini verdiklerinin bir gün sırtlarını donup gitmeyeceğinden, bunları tanımaya zamanımız olacağından, aklımızın hep çalışacağından Emin miyiz?“Hayat bir uykudur ölünce uyanır insan, sen erken davran ölmeden önce uyan” demişler. Uyanıklık nedir, gaflet nedir, fark ediş nedir… düşünmeyecek miyiz? Güzel bir hayat yasadığımızdan, yapabileceğimiz her şeyi yaptığımızdan Emin miyiz?

Ölmeden önce uyandığımızdan Emin miyiz? Böyle fırsatların yeniden elimize geçeceğinden

Sahiden Emin miyiz?
Hayirli Cuma'lar...

This entry was posted on Cuma, Ocak 14, 2011 at 00:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

emeğine sağlık canım çkk değerli bi yazıyı paylaşmışsın bizlerle hayırlı berket dolu cumalar ALLAH yaptığın yapacak olduğun bütünn ibadetlerini kabul ve makbul eylesin.mevlam cennet ehlinden eylesin seni.

14 Ocak 2011 01:49

Dostluklar sanal, sevgiler sahte olmuş, dostluk mal, sevgi para olmuş....
Aynen dostum :((((
Hayırlı Cumalar...

14 Ocak 2011 09:04

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz