Anlamadiginiz Sozlerin Aleyhinde Olmayin !  

Posted by Tespih Taneleri... in

Merhaba arkadaslar her zaman ki gibi , cok hosuma giden bu yaziyi sizlerle paylasmak istedim...Lutfen hakkinda biraz tefekkur ederim...Gunumuzde yasanan bir cok vakaya ve soylenen soze cevap niteliginde oldugunu goreceksiniz...Ne varsa eskilerde var iste...

- Bilindiği üzere Hazreti Mevlânâ'yı anlaşılması güç derin sözleriyle etkisi altına alan Şems-i Tebrizi'den talebeleri ve halk şikâyetçi olmuş, Şems-i Tebrizi'den rahatsızlık duymaya dahi başlamışlardı. İşte böyle bir devrede Mevlânâ talebeleriyle birlikte giderken, yol kenarında önündeki kemiği yiyerek yavrularını emziren bir köpek görünce durdu. Talebelerine dönerek:

-Biliyor musunuz, dedi, içinde bulunduğumuz hali şu gördüğümüz tablo ne güzel izah ediyor. Şöyle devam etti:

-Bu yavrular dedi, şu koca kemiği yemeye kalksalar inci gibi dişleri çıtır çıtır kırılır, helak olurlar. Ancak anne güçlü dişleriyle o kocaman kemiği rahatça kırıp un ufak ederek yiyip süte çeviriyor ve yavrularına faydalı bir gıda olarak sunuyor.. İşte dedi Şems'in sözleri de bana o kemik gibidir. O sözleri ancak ben hazmederim, sizleri o sözlerle ben beslerim. O halde siz Şems'in kemik gibi sözlerine değil, benim süt gibi yorumlarıma kulak verin, o sözleri benden dinleyin! Anlamadığınız sözlerin aleyhinde olmayın.

This entry was posted on Çarşamba, Ocak 05, 2011 at 10:53 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

Her zaman ki "ince" Rumî.

Paylaştığınız için teşekkürler, çok güzel bir mesel. İdrâk edip, uygulayabilenlerden olalım inşaallah :)

Sevgi ve selâm ile.

5 Ocak 2011 19:37

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz