BELALARIN 1. KAT SEMAYA İNDİĞİ AY "SAFER AYI"  

Posted by Tespih Taneleri... in






Allah'in Selami Rahmeti ve Bereketi hepimizin uzerine olsun arkadaslar...Aslinda Sali gecesi girdigimiz Safer ayi hakkinda ki bu onemli bilgileri sizinle daha once paylasmam gerekirdi ancak nasip olmadi...Herseyde bir hayir vardir diyelim ve insallah bu gunden sonra istifade edelim...Dualarinizda beni de unutmayin olur mu?(Efendimiz SAV bu ayda ölüm hastalığına tutulmuştur)

Safer ayında Levhi Mahfuz'dan birinci kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu belalar ve kazalar sene içine yayılmaktadır. Bir dahaki safer ayına kadar bu 320.000 beladan birinin size isabet etmesinden korunmak isterseniz, aşağıda tarif edilen namazları kılınız, tesbihatları yapınız. Aile efradınıza ve çevrenize de tavsiye ediniz.
Bu namazları kılanların, bir dahaki sene aynı güne kadar (üzerine kat'i yazılmış yani ALLAH'ın Teâlâ'nın C.C., senin üzerinde gerçekleşmesine kesin hüküm verdiği kazalar müstesna) kazalardan korunacağı rivayeti vardir.
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;

(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)

1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi

2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi

3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi

4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;

1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi

2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi

Bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.

Yine Korunmak için;

Ayet-el Kûrsi:

Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.
Evden çıkarken üç kere:

"BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM" söylenmelidir. Cocuklariniza her evden ciktiklarinda soyletirseniz cabucak ezberlediklerini goreceksiniz...
Safer ayında her gün mutlaka 100 kere:
"LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM" denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.

Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve Ahirette kurtuluşuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat'ı Şerife: "ELLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin  ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me'lumatike ve bârik ve sellim"

ALLAH'u Teâlâ'yı devamlı zikretmek lazımdır. Zira ALLAH'u Teâlâ'yı zikretmek en büyük ibadettir, belaları musibetleri çevirir. En efdal zikir "LA İLAHE İLLALLAH" dır.

Enes bin Mâlik'e RA Peygamberimizin SAV öğrettiği çok tesirli bir dua:

Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH'tan C.C. korksun . Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH'ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Hz Osman'dan RA bildirildiğine göre ani belalardanda korunur. Ayrıca Zehir verilse tesir etmez ALLAH'ın izniyle(hergün okumak lazımdır):

"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym"

This entry was posted on Perşembe, Ocak 06, 2011 at 10:45 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

12 yorum

DEJO MI SALUDO DE AMISTAD, QUE ESTE AÑO QUE COMIENZA TRAIGA PAZ, Y BENDICIONES A TI, Y TUS SERES QUERIDOS

6 Ocak 2011 13:03

hatirlattigin icin tesekkür ederim
kazadan beladan uzak ol ins ;)

6 Ocak 2011 13:18

Paylasımın için teşekkürler.

6 Ocak 2011 20:53

Kıymetli kardeşim,
Verdiğin bilgiler için Allah senden razı olsun.
Ablam kılınacak namazı bize telefonla bildirdiği için namazı kıldık ama tesbih ve diğer bilgiler için bir araya gelip, kitaptan yazacaktım.
Senin sayende bilgilere ulaşmış oldum.
Rabbim hepimizi görünür, görünmez kaza ve belalardan korusun.

6 Ocak 2011 22:17

ALLAH RAZI OLSUN ...

6 Ocak 2011 22:17
Adsız  

Thanks for an idea, you sparked at thought from a angle I hadn’t given thoguht to yet. Now lets see if I can do something with it.

10 Ocak 2011 10:12

kiymetli arkadasim. biraz arastirma yaptim ve safer ayinin islamiyetten once araplarda haram ay oldugunu ogrendim. fakat islamiyet ve eEfendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) geldikten sonra Muharrem ayi haram ay olmustur. ve efendimiz in beyaniyla Aylar yildizlar bela turu seyler getirmezler. Paylasiminiz icin tesekkur; fakat biraz daha arastirma yaparak dikkatli olalim. Rivayet aktardiginizda Ravisini de gostermek zorundayiz. ki hataya dusmeyelim.. inancimiza halel gelmesin.belalardan korunmak icin tavsiye ettiginiz seyleri her zaman yapabiliriz.
http://www.hikmet.net/content/view/58087/13/ sevgiler saygilar. umarim yanlis anlasilmaz. her sey daha dogru bilgilenme ve imani hatalara dusmemek icin. siz de benim yanlis eksik hatami gorurseniz lutfen bilgilendirin. saygilar tekrar.

12 Ocak 2011 08:47

Aleykumselam kardesim, ikazin icin tesekkurler...Ben blogumda yayinladigim butun icerikleri guvendigim kaynaklardan aliyorum.Sefer ayi ile ilgili yazimda gecen hadisleri ravileri ile birlikte yeni bir post olarak ilk firsatta yayinlayacagim. Takip ederseniz konu aydinliga kavusmus olur. Bu arada biraz daha arastirmanizi oneririm...Sevgilerimle

12 Ocak 2011 12:00
Adsız  

tesbih taneleri. çok güzel bilgilerverdiyiniz için allah razı olsun. her an allahı ananlardan olalım inşallah.size bir şey sormak istiyorum.bir kaç ay oldu yada olmadı HZ isa bana şamın başbakanıyla selam yollamış.ruyayla uyanık arasındayım selamını aldıktan sonra soruyorum başkana. neden selam yolladıkı. oda diyorki siz çok tesbih çektiyiniz için?gerçekten işim bitince elim boş durmaz sürekli tesbih çeker dualar okurum ayetel kürsiyi her an söylerim çok şükür inşallah hep böyle olurum.hayırlı günler

3 Şubat 2011 15:45

Ben tesekkur ederim arkadasim, Guzel bir aliskanlik edinmissiniz, masallah diyeyim oncelikle...:) Guzel bir ruya gormussunuz bence, hayirli oldugu kanaatindeyim, neticede Allah'in paygamberinden ve mevki sahibi birisi araciligi ile almissiniz selami ne guzel...Zikre devam edin bu size bir oduldur kanisindayim...Zikrin bereketi ile nasiplenmissiniz...Subhanallah...Allah'a emanet olun.Dualariniz da beni aciz kulu da unutmayin insallah... sevgilerimle

3 Şubat 2011 19:56

Ben tesekkur ederim arkadasim, Guzel bir aliskanlik edinmissiniz, masallah diyeyim oncelikle...:) Guzel bir ruya gormussunuz bence, hayirli oldugu kanaatindeyim, neticede Allah'in paygamberinden ve mevki sahibi birisi araciligi ile almissiniz selami ne guzel...Zikre devam edin bu size bir oduldur kanisindayim...Zikrin bereketi ile nasiplenmissiniz...Subhanallah...Allah'a emanet olun.Dualariniz da beni aciz kulu da unutmayin insallah... sevgilerimle

3 Şubat 2011 19:56
Adsız  

estağfürullah. cevap verdiğiniz için sağolun. Allah razı olsun. dualarim efendimiz.s.a.v.in ümmeti içindir tabiki. nasip sizinle paylaşmakmiş.hakkınızı helal edin.allaha emanet olun.

3 Şubat 2011 20:25

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz