Her Koyun Kendi Bacagindan mi Asilir?  

Posted by Tespih Taneleri... in



Behlül Dana Hazretleri'ni halk, Harun Reşit'e şikayet eder:

Her şeyimize karışıyor, bize huzursuzluk veriyor, diye. Harun Reşit, Behlül'ü yanına çağırtır. Halkın mesajını iletir ve:

"Hiç kimseye karışma, her koyun kendi bacağından asılır." diye nasihat(!) eder.

Behlül Hazretleri'nin hareket noktası imanıdır. Kötülükleri engellemenin yolunun, bu yanlış değer yargısını değiştirmekten geçtiğini bildiği için ne yapacağını da çok iyi bilir. Eve gider, dört tane koyun keser ve koyunları bacaklarından, mahallenin ortasında bulunan evinin avlusunun dört köşesine, birer tane asar.Herkes ilk anda umursamaz ama birkaç gün geçince yine Harun Reşit'e şikayete giderler, kokudan duramıyoruz diye.
Harun Reşit anlar anlayacağını:

Sizin işlediğiniz günahların kokusunu herkes çekmek zorunda kalıyor da siz neden kendi bacağından asılan koyunların kokusundan rahatsız oluyorsunuz? Rahatsız oluyorsanız bir daha günah işlemeyin, der.

Bu dünyada durum böyle. Koyunlar kendi bacaklarından asılsa da insanlar kendi bacaklarından asılamıyor.Ama ahiret için aynı şartlar geçerli değil. Orada koyunlar asılacak mı bilmiyorum ama mahşer günü insanların kendi bacaklarından asılacakları kesin.

This entry was posted on Salı, Ocak 25, 2011 at 08:27 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

çok sağol... sevgiyle kal

25 Ocak 2011 11:41

Orada koyunlar asılacak mı bilmiyorum ama mahşer günü insanların kendi bacaklarından asılacakları kesin.

:) kesinlikle öle :)

25 Ocak 2011 13:55

harika bir dersti teşekkürler...

25 Ocak 2011 14:28

Mubarek ne guzel soylemis :)

26 Ocak 2011 22:49

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz