Nefsin Terbiyesi  

Posted by Tespih Taneleri... in




Yakın tarihimizin manevi büyüklerinden ve abide şahsiyetlerinden merhum Mehmed Zahid Kotku rahmetullahi aleyh Hocaefendinin, nefsin sıfat ve özelliklerini tanıtmak ve menfi tesirlerinden kurtulmak yollarını göstermek için kaleme aldığı NEFSİN TERBİYESİ adlı eseri, okuyucuların istifadesine sunuldu.

Ona göre nefsi terbiye edip ruhun emrine âmâde hale getirmenin ilk şartı günahları tanıyıp onlardan kaçınmaktır. Bu yüzden kitapta büyük ve küçük günahlar çeşitli kaynaklar esas alınarak sayılmış, kendisine has formatla yeniden sunulmuştur.Eserin bir kısmı kendi el yazıları ile ve bir kısmı da ziyaretçilerinin kâtipliği ile meydana getirilmiştir.

Daha önce çeşitli baskıları yapılan Nefsin Terbiyesi, bu baskısında ciddi anlamda gözden geçirilmiş; bir takım tashih gerektiren kısımlar düzeltilmiş; âyet, hadis, kelâm-ı kibâr ve şiirlerden kaynağı tespit edilebilenlerin kaynağı gösterilmiştir.

Herkesin kesinlikle okuyup, inceleyip hatta ezberlemesi gereken, yasamimizin huzur ve saadet icinde gecmesi konusunda, cocuklarimiza ornek olmamizda on ayak olabilecek bir eser... Istirham ediyorum arkadaslar, bu tavsiyelerimizi lutfen dikkate alin. Gercekten ahirzamanin bu son demlerinde hepimizin ciddi anlamda toparlanmamiza acil ihtiyac var. Korkuyorum arkadaslar, beklenen son umdugumuz gibi olmazsa diye ben cok korkuyorum...

Okuyucunun anlayışını kolaylaştırmak için sayfa içerisinden çıkarılan kimi anlaşılması zor kelime ve kavramların o sayfadaki geçtiği yerde ne anlama geldiği, küçük bir sözlük şeklinde hemen sayfanın kenarında verilmiştir. Eserin meydana getirilmesinde yararlanılan kaynaklar tespit edilerek, haklarında kısa bilgiler verilmiştir. Istifadelerinize sunulur...

This entry was posted on Çarşamba, Şubat 23, 2011 at 10:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

Allah razı olsun mutlaka alacagım ınsallah ..

23 Şubat 2011 10:32

selam kardeşim dualarım seninle Rabbim ferahlık versin
sevgilerimle Aynur

23 Şubat 2011 15:26

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz