Onlar Bir Vâdide, Biz Bir Vâdide...  

Posted by Tespih Taneleri... in



Biz nasil bu vadinin, neresindeyiz? Acaba bizi bizden alan, gun gectikce benligimizden uzaklastiran gidisin farkindamiyiz? Bu yazi benim gozlerimi yasartti ve sizlerle paylasmak istedim, lutfen uzerinde biraz dusunelim.

FATİH Sultan Mehmed diyoruz, Barbaros diyoruz, Mimar Sinan diyoruz, Mevlana diyoruz, Kanunî Sultan Süleyman diyoruz, Sultan Abdülhamid Han diyoruz... Bu demelerimiz kuru edebiyattan ibarettir. Biz onları hakkıyla anlamıyoruz, yollarından gitmiyoruz.Onları anlasaydık, yollarından gitseydik bu halde olmazdık.Fatih ne demiş?
 "Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim..." demiş. Biz ne yapıyoruz?
Kimimiz ormanları cayır cayır yakıyor, çeşitli bahanelerle milyonlarca ağaç kesiyor, yeşillikleri tahrip ediyor. Geri kalanlarımız da seyrine bakıyor.

Barbaros'u sadece bir denizci olarak görüyoruz. Onun büyük bir veli olduğunu bilenimiz kaç kişidir? Biz Barbaros'u anlamış ve yolundan gitmiş olsaydık, dünyanın birinci deniz gücü olurduk.Nice Mevlana edebiyatı yapanımız var ki, namaz bile kılmıyor.Biz nerede, Kanunî nerede?Sultan Abdülhamid'i hakkıyla sevmiş ve anlamış olsaydık, onun gibi zülcenaheyn olurduk, Şeriat ve Tarikat kanatlarıyla uçardık.

Şeyh Şamil deyip duruyoruz. O bir vâdide, biz bir vâdide...Kur'an deriz, Kur'ana uymayız, ilahî emirleri yerine getirip yasaklardan kaçmayız.Sünnet deriz, gırtlağımıza kadar bid'atlere batmışız.Şu riyakara ve münafığa bakın. İçki içmediği için böbürleniyor. Peki, be nâbekâr, gıybet yaparak günde kaç kilo ölü eti yiyorsun?Şu yalakalara, yağcılara, dalkavuklara, pohpohçulara bakın. Peygamber (Salat ve selam olsun ona) "Meddahların suratlarına toprak saçın" buyurmuş. Bunların suratlarına o kadar çok toprak atmak lazım ki, toprak altı olsunlar...Tesettür tesettür diyerek şer'î tesettürün cılkını çıkartan şu gökkuşağı renkli, düttürü kıyafetli kadınlara bakınız...Dini imanı para olan sahte mücahidler...

Evet eski büyüklerimiz bir vâdide, biz bir vâdide...

Mehmet Şevket Eygi

This entry was posted on Perşembe, Kasım 25, 2010 at 07:22 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

Adsız  

mükemmel bir yazı.gerçekten bir neredeyiz.ne yapıyoruz.söylediklerimizde hep dilimizde.rabbim gönlümüze versin dilimizdeki güzellikleri.

25 Kasım 2010 09:31

Selamunaleyküm

Benzer şeyleri konuştuğumuz bir sohbet de şikayetlerim üzerine abim " her insan layık olduğu asırsa yaşar" demişti.
Onları anlayanlar, onların peşinden hakkıyla gidenler çoktan başka diyara göç etmiş malesef.
Sevdiğimizi söylüyoruz ama sevgilerimiz sahte içi boş.
Yine de hala bu büyük insanların değerini bilen, peşlerinden gidenler olduğunu görüyorum.Rabbim onlar arasında olmamızı nasip etsin bizlere...

25 Kasım 2010 09:56

selamün aleyküm,bloğunuz çok güzel...
mimlenmişim ,bende sizi mimledim kabul ederseniz...
selam ve dua ile...

25 Kasım 2010 23:34

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar....
Sevgilerimle

26 Kasım 2010 08:19

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz