Dehşetli Dünya Sarhoşluğu  

Posted by Tespih Taneleri... in


Milyonlarca Müslüman dünya sarhoşluğu içinde. Sadece pek gafiller ve cahillerden ibaret değil bu güruh. İçlerinde beş vakit namaz kılanları, oruç tutanları, hacca ve umreye gidenleri, ben pek dindarım diye böbürlenenleri de var.

Dünya sarhoşluğu ve dünya şehvetleri... Nedir bunlar?

Birincisi: Parayı, altını gümüşü, lirayı doları euroyu ana değer kabul etmek, paraya ve maddeye çılgınca ve beyinsizce âşık ve meftun olmak.

İkincisi: Hiç ölmeyecekmiş gibi şu fânî, aldatıcı, oyalayıcı dünya için çalışmak, âhireti unutmak ve ona hazırlanmamak.

Üçüncüsü: Müslüman oldukları halde, kafirlerin en beyinsizleri gibi kâfirâne bir hayat sürmek, onları her işte, her hususta taklit etmek.

Dördüncüsü: Serveti, malı, parası, zenginliği onu gurura, kibre düşürmek.

Beşincisi: Lükse kaçmak. Lüks meskenleri, lüks yazlıkları, lüks binitleri, lüks dekorasyonu, lüks giyim kuşamı, lüks âlet ve cihazları ile kara toprağa girinceye kadar öğünüp durmak.

Altıncısı: Dünya hayatının bir sınav olduğunu unutmak, başarılı olmak için gayret göstermemek, çalışmamak.

Yedincisi: Yularını benliğinin/nefsinin eline vermek.

Evet milyonlarca zamane Müslümanı ahlak ve fazilet şişelerini taşa çalıp kırmıştır. Kanaat, zühd, takva, tevâzu büyük ölçüde ortadan kalkmıştır. Ramazanda açlıktan, sefaletten intihar eden Müslümanlar varken, birileri lüks ve debdebe içinde beş yıldızlı iftar ziyafetleri vermiştir.

Milyonlarca zekata muhtaç fakir ve miskin Müslüman varken, zekatlar Kur'ana aykırı olarak toplanıp harcanıyor. Birkaç yıl önce toplanan zekat paralarından iki milyon doları, ABD'deki bir Hıristiyan teşkilatına, İslamî bir topluluk tarafından yardım ve destek olarak verilmiştir. Beş liralık yemek parası bulamayan sayısız Müslüman varken, bir kadın çorabına 400 lira vererek satın alan zengin dindar bayanlar vardır. Emr-i mâruf ve nehy-i münker farzının pabucu dama atılmıştır.

Öyle gafil, cahil, şaşkın, dengesiz Müslümanlar türedi ki, Hak ve bâtılı uyuşturmaya çalışıyor, hem Mustafa'ya (Selam olsun ona) hem de Tâğut'a sevgi besliyor. Bir kalpte Mustafa sevgisiyle Tâğut sevgisinin bir arada olamayacağına aklı ermiyor. Beyinsizliğin ve akıl sarhoşluğunun bu kadarı nerede görülmüştür.

Bu milyonlarca Müslüman dünya şehvetleri sarhoşluğundan nasıl ayılacak?

Mehmet Şevket Eygi

This entry was posted on Perşembe, Kasım 04, 2010 at 08:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

Yine çok güzel bir paylaşım
Allah razı olsun.

4 Kasım 2010 09:37

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz