Peynir Gemisi  

Posted by Tespih Taneleri... in


Aynasi istir kisinin...
Lafla peynir gemisi bile yurumezken, iman gemisi hic yurumez.
''Onlar gibi yasamadikca duzelemeyiz'' diyenlerin, onlar gibi olmadikca bunu soylemeye haklari yok.
Devir kulaklari tika basa dolu, gozleri ise ac insanlarin devri. Bir kivilcim gibi cakip, ardindan karanliga gomulen bos laflara herkesin karni tok.
Devrin karanligina, inandigini yasayan insanlarin aydinligi gerek.
Biz davasina en buyuk zarari verenlerin, inandigi gibi yasamayanlar oldugunu biliyoruz. Soyledigi ile yasadigi arasindaki ucurumlara dusenler, her zaman peslerinde binleride suruklemislerdir.
Onlar oyleydi... Gunes gibi...
Bize de ''yildiz gibi'' diyebilsinler !
En azindan...

Semih Ovat'in bir dergide rastladigim bu yazisi, icimi burktu ve cok etkilendim... Hakikaten  ilahiyat mezunlarinin, hocalarinin hatta cesitli islam universitesi mezunlarinin yasantilarini, ehl-i sunnet disi konusmalarini hatirladim. Hatta cok dindar, ilim sahibi cevremizde ki bazi insanlar ve BIZ... Herseyi herkesten cok biliriz ama yasamaya gelince...
Tavuktan kurban olur, diyenden tutunda, evde yalnizsan basin acik kilabilirisin namazini diyenlere varana kadar neler neler duyduk, edebe aykiri, ruha aykiri, dine aykiri, ehl-i sunnet ve'l cemaate aykiri... Muslumanim deyipte halka ilim sohbetleri verip arkasinda milyonlari surukleyip esasen kaderi inkar eden hocalarimiz da var...:(( Allah rizasi icin arkadaslar, ayet-i kerimede Allahu Teala :
''Ben size akil verdim dusunmez misiniz?'' buyuruyor... Saglam kaynaklardan okuyun ve herseyi dosdogru bir sekilde ogrenin ve de yasayin insallah... Mesela Imam-i Gazali'den tutun da ki her bir kitabi karanliklari aydinlatan cinsten, anlayacaginiz turden kitaplardir, onemle tavsiye ederim...(Kalblerin kesfi, ihya'ul ulumiddiyn) Bu kitaplarda aradiginiz her seyi ayet ve sunnete uygun bulabirsiniz. Imam-i Rabbani'nin mektubatlari, Said Nursi Hazretlerinin eserlerindende istifade edilebilir. Tefsir olarak ya diyanetin ya da taberi tefsirinin sadelestirilmis olanini rahatlikla okuyabilirisiniz...Kulaktan dolma duyduklarinizla, milletin uydurup islerine geldigi gibi, para icin konusan hocalarin sizleride, dini hayatinizi karartmalarina da izin vermeyin... Bilincli musluman olalim, neyi ne icin yaptigimizi bilelim... Inanin bu sekilde islama uygun, inandigimiz gibi yasamaya gayret edersek, hayatimizda muthis bir duzen oturtmus oluruz... En onemlisi Allah (cc) bizden razi olur umid ediyorum bu da bir mu'mine yetmez mi? Zaten ne yapiyorsak O razi olsun diye yapmiyor muyuz?

''Rabb'im inandigimiz gibi, ehl-i sunnet dogrultusunda, razi olacagi sekilde yasamak nasip etsin insallah''. amin.

This entry was posted on Çarşamba, Eylül 29, 2010 at 08:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

amin

29 Eylül 2010 17:33

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz