Divan Edebiyatı Vakfı EKİM 2010  

Posted by Tespih Taneleri... in

Divan Edebiyatının artık bir vakfı var biliyor sunuz.  Gecen sene Divan Edebiyatı Vakfı (DEV) Üsküdar’da hayırlara vesile olması temennisiyle açılisi gorkemli bir sekilde yapmisti. Vakıf bir hayalin ürünüydü.
Divan edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalar ve kitaplarıyla geniş kitlelerin eski şiirimize ilgisini çeken İskender Pala'nın 'hayali' gerçekleşti. Su an da mütevelli heyeti başkanlığını yürütmektedir.

Divan Edebiyatı, bizim sadece edebiyat verimlerimizin ihtişamlı bir dönemi değil, kültür ve medeniyetimizin, toplum yapımızın, atalarımızın dinî, iktisadî ve gündelik hayatının da en dikkate değer, tarihî belgeleridir.
İmrahor Mahallesi Doğancılar Caddesi 81 numarada faaliyete başlayan vakıfin, bu alanda çalışmalar, araştırmalar yapmak isteyen özel, tüzel kişi ve kurumlara maddi-manevi destek sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca divan edebiyatı üzerine yazılı ve görsel yayınlara da imza atmayı düşünen vakfın hedefi, araştırmacılara ve ilgililere uygun bir ortam ve imkân sağlamak.

Insanlarin biraz daha kulturel etkinliklere kendileri ve cocuklari adina daha fazla zaman ayirmalari gerektigini dusunuyorum. Bu durum insanin;  hayata bakisini, dusunce yapisini, kisisel gelisimini olumlu
yonde etkileyecegi kanisindayim. Zira bir toplumun en temel yapi taslarindan biri kulturel zenginligidir. Asagida Ekim ayinda yapilacak programlarin cizelgesi var...Sizler icin yayinlamak istedim, bu tur etkinlikleri unutmussak bile hatirlatmak istedim. Bir kisi bile katilsa bu beni cok sevindirir... Sinemaya, tiyatroya ya da disarda arkadaslarla bir kahve icimlik ayirdiginiz vakit kadar zamaninizi almayacaktir ki, bana inanin bu tur seminerlere devaminiz halinde kendinizde, ailenizde, yasaminizda ve hatta cevrenizde cok guzel, olumlu degisiklilklere sahit olacaksiniz... Benden soylemesi... :) Sevgilerimle


KULTUR IKLIMI
15 Ekim Cuma Saat: 18.00
Düzenleyen: Sami Şener
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

KARŞILAŞTIRMALI SİYASET TARİH VE SOSYOLOJİ
18 Ekim Pazartesi Saat: 18.00
Düzenleyen: Mümtazer Türköne
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

DİVAN ŞİİRİ SAATİ
19 Ekim Salı Saat: 18.00
Düzenleyen: İskender Pala
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

TÜRKÇEYİ KONUŞMAK

22 Ekim Cuma Saat: 18.00
Düzenleyen: Hayati Develi
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

HAYATA EDEBİYATLA BAKMAK
23 Ekim Cumartesi: 14.00
Düzenleyen: Fatih Andı
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

TOPLUMSAL AKLI ANLAMAK ÜZERİNE
25 Ekim Pazartesi Saat: 18.00
Düzenleyen: Saik Başer
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

EDEBİYAT ATÖLYESİ
30 Ekim Cumartesi Saat: 14.00
Düzenleyen: Âlim Kahraman
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

This entry was posted on Pazartesi, Eylül 27, 2010 at 06:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

Ah ah Bursa'da da olsa :(

28 Eylül 2010 00:54

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz