ilem Egitim Programi 2010 - 2011 & Kültür Ocağı Vakfı Seminer Programı  

Posted by Tespih Taneleri... in


Arkadaslar bu cok guzel ve donanimli bir calismadir. Mutlaka ilgilenilmesi ve uzerinde durulmasi gerektigini dusunuyorum. Egitim ve ogretim insan hayatinda hic bitmeyen bir surectir, ne katarsaniz kendiniz ya da kisiliniz adina kardir. Bu kadar degerli hocalari bir arada bir daha bulma sansiniz olmayabilir. Boyle firsatlari degerlendirmeniz umidi ile...
Sevgiler


Kültür Ocağı Vakfı Seminer Programı


Bilindiği üzere, seminerler Güz ve Bahar dönemlerinde yapılmaktadır. Bu dönem de Giriş II ve Gelişme II seminerleri yapılacaktır. Giriş I ve Gelişme I ve İhtisas seminerleri ise Güz dönemlerinde açılacaktır. Seminerlerin her bir kademesi 40 saatlik bir program üzerine bina edilmiştir. Bahar dönemi Seminerleri 6 Mart 2010 Cumartesi günü başlayacak ve 24 Nisan 2010 Cumartesi günü sona erecektir. 8 Hafta hocalar tarafından verilen seminerler, 9. Hafta 1 Mayıs 2010’da yapılacak Öğrenci Sempozyumuyla sona erecektir.

Her dönem bir ana başlık üzerine yapılan Öğrenci Sempozyumlarında bu dönem ki ana başlığımız geçtiğimiz sene vefat eden KOCAV Seminer Hocalarımızdan, Vakıf Meclisi Üyemiz Ömer Lütfi Mete. Hocamızı Şair, yazar, senarist v.s alanlar üzerinden inceleyeceğiz. Sempozyum 9 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 10:30’ da başlayıp saat 16:15’de sona erecektir.

İhtisas Seminerleri’nde ise uzmanlaşma esas alınmıştır. Öğrencilerin ilgi sahalarına göre yapılandırılmış olan İhtisas Seminerleri’nde çalışmalar usta-çırak münasebeti içinde yapılacaktır. Konu, süre ve çalışmanın şekli hoca ile öğrenci tarafından tespit edilecektir. İhtisas Seminerleri’ni tamamlayan öğrencilerimizin, konusunda ders verebilecek, araştırma yapabilecek şekilde yetişmeleri hedeflenmiştir.
KOCAV’ın her yıl düzenlediği bu öğrenci seminerlerinde sınıf ve kürsü usulleri takip edilmekte. Seminerlere yeni başlayan öğrenciler giriş sınıfına alınıyor. Bu kademede öğrenciye, hangi üniversitenin hangi fakültesinde okuyor olursa olsun, asgari bir genel kültür ortalaması ve birliği sağlanması adına, temel dersler veriliyor. Bu dersler içinde sanat ve kişisel gelişimle alakalı konular da yer alıyor

“Giriş” aşamasında, “Türkçe ve Türk Ruhu”, “İslam ve İnsan Psikolojisi”, “Türk Sanatı: Türk Musikisi”, “Siyasal Söylemler”, “Devlet Felsefeleri”, “Liderlik Sanatı” gibi dersler, Mehmed Niyazi, Yrd. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu, Prof. Dr. Ali Murat Daryal, Prof. Dr. Hayati Develi, Bünyamin Aksungur, Doç. Dr. Cemal Zehir gibi isimler tarafından veriliyor

“Gelişme aşaması, bu genel ve temel bilgiler üzerinde bir parça daha yoğunlaşmak gayesi ile tertip edilmiş. Gelişme dersleri, aynı zamanda İhtisas kademesinde yer alan kürsüler için de bir hazırlık teşkil ediyor. Bu aşamadaki dersler, “Coğrafyadan Vatana”, “Küreselleşme Oyunu”, “İktisadi Bakış”, “Türk Sanatı: Hat, Ebru, Tezhip”, “Osmanlı’da Modernleşme Çabaları”, “Kendini Tanıma ve Geliştirme Bilinci” gibi konulardan oluşuyor. Bu dersleri de yine, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Yrd. Doç. Yaşar Erdinç, Dr. Zülfikar Özkan ve Mustafa Özcan gibi isimler veriyor.

Kürsülere doğru

Malum çağımız ihtisaslaşma çağı… Her ne kadar genel kültür ziyadesiyle önem arz etse de, en az bir alanda uzman olmaya gayret etmek gerekiyor. KOCAV’ın “İhtisas Seminerleri”nden murat da, “Giriş” ve “Gelişme” kademelerinde ortalama bir genel kültür ve sosyal bilimlere bakış temeli verilen öğrencilerin, kendi seçecekleri bir alanda ilerlemelerini, çalışmalar yapmalarını sağlamak.

Bu minvalde, her senenin güz dönemi, İhtisas 1 sınıfı öğrencilerine öncelikle “Bilim Felsefesi ve Metodoloji” dersi gösteriliyor. Bununla birlikte, her Türk münevverinin geçmişi ile bağ kurmasının elzemliği nazar-ı dikkate alınarak, “Osmanlı Türkçesi ve Yazıları” dersleri de bu müfredata ekleniyor. Prof. Dr. Tahsin Görgün ve Prof. Dr. Zeki Arslantürk, Dr. Mustafa Hakkı Ertan ve Dr. Raşit Gündoğdu tarafından verilen bu derslerle, öğrenciler kürsü faaliyetleri için hazırlanıyorlar.

Adres: Kültür Ocağı Vakfı, Ayşe Kadın Hamamı Sokağı, No: 26, Süleymaniye/ İstanbul.

Tel.: 0212 519 9970-71

This entry was posted on Perşembe, Ekim 07, 2010 at 00:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz