Merhaba arkadaslar, bugun size cok sevdigim bir kek tarifi yazmak istedim...Cokokeremime yapmistim yine, tarcinli diye sevmeyecek sandim ama yedi Hamdolsun...:) Bende tarcinli herseyi cok severim...
Gecenlerde cok sevdigim komsum Handan Kizi Eflin'le caya geldiler. Bu kekten getirmisti yaninda sagolsun:) Hemen tarifini aldim simdi sizede yazayim ben cok sevdim...
Malzemeler:
1 su bardagi sut
2 su bardagi toz seker
1 su bardagi sivi yag
1 bucuk su bardagi ceviz
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tarcin
3 bucuk su bardagi un
Sutu, sekeri, yumurtayi, yagi iyice cirpin daha sonra da diger malzemeleri ekleyip cirpmaya devam edin...Kek kalıbını margarinle ya da sıvı yağla iyice yağlayalım ve tabana un serpelim. En son olarak cevizide ekleyip cirpalim, ancak cevizin dibe cokmemesi icin, hazirladiginiz harcin yarisini kaba dokun, diger yarisina cevizi karistirip bosaltin.:) 170 derecede isitilmis firinda 40 dk pisirin. Pisip pismedegini anlamak icin bir bicak batirip bakabilirsiniz, uzerinde birsey yoksa pismis demektir.
Afiyet Olsun...
This entry was posted
on Çarşamba, Temmuz 28, 2010
at 11:03
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.