Limon Kokulu Cicek Kurabiye  

Posted by Tespih Taneleri... in


Merhaba arkadaslar, yeni bir haftaya basladik, tabi mubarek Saban ayina da gerci bugun 5. gunu ama olsun. Allah mubarek etsin cumlemize razi olacagi sekilde gecirmek nasip etsin diyorum ve bugun size lezzetli bir kurabiye tarifi yazmak istiyorum. Gecen gun ne tatli yapacagimi dusunurken aklima geldi coktandir da yapmamistim. Amerika'dan gelen yegenim Kerem boyle seyleri cok sevdigi icin, her gun farkli bir cesit dusunmek zorunda kaliyoruz. Kendisi gurbetcimiz oldugundan ne seviyorsa onu yapmaya calisiyoruz. Annesinin hic istahi yok ama olsun oglu, onun yerine hallediyor Masallah. :)  Bu sicaklarda insan ne yapacagini sasiriyor dogrusu...Neyse tarife geceyim.

Malzemeler:
Yarim paket margarin(oda sicakliginda)
1 cay bardagi zeytinyagi
2 yumurta sarisi
2 limon kabugu rendesi
3 cay bardagi pudra sekeri
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeterince un

Margarin, yumurta, limon kabugu rendesini, pudra sekerini ve zeytinyagini iyice elimizle karistiralim, kalan malzemeleri de ekleyip yumusak bir hamur elde edelim. Hamurun dortte birini ayirip ayri bir kapta 2 yemek kasigi kakao ile iyice yoguralim. Daha sonra iki hamurdan ayri ayri ufak parcalarla dilediginiz sekli verebilirsiniz. Yukarda resimdeki cicek sekli gibi mesela... iclerine koyacaginiz birer findikla lezzeti arttirabilirsinizde...170 derece sicakliktaki firinda yarim saat pisirin...
Afiyet olsun...

This entry was posted on Pazartesi, Temmuz 19, 2010 at 06:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

19 Temmuz 2010 08:48

Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

19 Temmuz 2010 14:48

Tesekkur ederim...

19 Temmuz 2010 20:02

Ellerine saglik arkadasim umarim bir gun ellerinden yemekte nasip olur. :)

20 Temmuz 2010 02:53

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz