Seni En Çok Kim Seviyor?  

Posted by Tespih Taneleri... in





Seni hergün arayan ,en sevdiğin gülleri veren, yanık türkülerini senin için söyleyen, ama çabuk küsen, en ufak hatanda bile bir kalemde silip atan sevdiğin mi?Hiç bırakmaz mı, hiç unutmaz mı seni? Hiç kırmaz mı, incitmez mi yüreğini?

Senin için neler yapabilir sevdiğin? Uğruna ölür mü, dağları deler mi senin için?

Peki kabul olacak son duasını kendini unutup senin için yapar mı Rasulün gibi? ve O’nun mahşerin yangınında “Ümmeti,ümmeti” dediği gibi, senin için o zor günde “sevgilim,sevgilim” der mi? Sırf senin için bir ömür boyu hasırlarda yatar mı? İbrahim(A.s) gibi sevdiği için ateşi bağrına basar mı?

Peki sen en çok kimi seviyorsun?

Bütün günahlarına rağmen affetmek için bahaneler arayanı, sahip olduğun herşeyi sana karşılıksız vereni, güneşi hergün senin için üstüne doğduranı ne kadar seviyorsun? Her gün beş vakit sana huzura gel,felaha gel diyeni unuttun mu? O ki herşeyi senin için yarattı ve yaratmaya devam ediyor. Senin için arşına “Rahmetim,gazabımı geçti” yazıyor.

Sana her gün iflah olman için yeni bir fırsat tanıyor. Seni her an halden hale sokanı, sana annenden 99 kat daha şefkatli olanı, seni dünyaya halife kılanı ne kadar seviyorsun?

İnsan kimi sevse hep bir yanı eksik kalıyor. Aşık maşuk’una kavuşunca aşkı bitiyor.Çünkü aşk maşuku kovalamaktı, bunu bilmiyor…Faniye duyulan aşk da fani oluyor. Güneş tam zirvede derken,batmaya duruyor…

Kimi seveceğini bilmeli insan, yaslandı mı sevdiği yıkılmayacak, tutundu mu kopmayacak,kırılmayacak… Öyle sağlam olmalı sevdiği ve öyle sevmeliki onu, onun için ateşe atıldığında,ateşin güle döneceğine yürekten inanmalı..Adını her andıkça yüreği titremeli,onu buldukça aşkı tazelenmeli…


Sönmeyen, bitmeyen, pörsümeyen bir aşk var ki; bize şah damarımızdan daha yakın.Bir gidersek, ”O” bize on geliyor. Biz ona yürürsek,”O” bize koşuyor. Her “Ya Rab” deyişimizde,usanmadan “kulum” diyor. Hep veriyor,veriyor,veriyor…


Haydi bir daha düşün;

Seni en çok kim seviyor?


CAHİDE SULTAN

This entry was posted on Cuma, Mart 02, 2012 at 11:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

Ne güzel bir paylaşım Allah razı olsun, hayırlı cumalar..

2 Mart 2012 11:46

hayırlı cumalar canım!!!
http://butunundunyasi.blogspot.com/

2 Mart 2012 12:08

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz