Bil ki !  

Posted by Tespih Taneleri... in







Bil ki, tevbe, şartlarına uygun yapılırsa kabul edilir.

Tevbe ettiğin zaman, kabul edilip edilmeyeceğinden şüphe etme.

Tevbenin şartlarına uygun olup olmadığından şüphe eyle..

İmam Gazâlî






This entry was posted on Pazar, Şubat 19, 2012 at 16:09 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

Ne güzel söz, biraz açabilir misiniz bu konuyu acaba, biraz örneklendirebilir misiniz?

20 Şubat 2012 09:50

Tesekkur ederim canim tabi ki elimden geldigince anlatmaya calisayim ins. Gunahsiz hatasiz kul olmaz, olursa ya peygamber ya da melek olur. Bizler tevbeyi elimizden geldigince birakmamaliyiz. umitsizlige kapilmadan hatta ayni gunahlari tekrar tekrar islesek bile tevbeyi birakmamaliyiz. zaten bir kul tevbeye devam etmesi affedileceginin alametidir buyuruyor Allah dostlari. Ha burda ki ince nokta tevbenin sartlarina uygun yapilmasi. Ben daha once bu konuyu islemistim dua kitaplarindada vardir zaten. Biraz arastirirsan bulursun. Mesela tevbe ettikten sonra bir daha o gunahlara donmemeye gayret etmelisin gibi...En azindan gayret et yapamasan bile...Yani burda anlatilmak istenen sen kendine hakim ol, nerde ne hata yapiyorsun bak, amellerini gozden gecir..Varsa bir sikinti sende vardir Mevla illaki affeder...Rahman ve Rahim olan bir Rabbimiz var bizim elbet bir gun ulastirir hidayetine umidi ile...
Sevgilerimle

22 Şubat 2012 12:18

Bizlerin ne denli büyük kusurları varsa Yüce Yaradan'ında her şeyden büyük affı var. Dilerim tüm günahkar kullarını af eyler.

Hayırlı günler sevgili Tesbih Taneleri

22 Şubat 2012 14:35

Çok teşekkür ederim ilginize, Allah razı olsun:)

23 Şubat 2012 13:17

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz