"Allah(CC) Bizimle Konuşuyor!"  

Posted by Tespih Taneleri... in





Namaz hakikatte Allah’ın kula tecellisidir. Kul bu tecellide zahiren etken de görünse gerçekte edilgendir. Allah’a münacat eder, Allah da ona cevap verir.

Kur’an okur, Allah onun ağzından konuşur. Nitekim “Semiallahu limen hamideh” (Allah hamd edeni işitti!) ifadesi bizim ağzımızdan Allah’ın konuşması demektir. İnsan bu dünyaya terk edilmiş bırakıldığında Cehenneme ne hacet, dünya bir cehennem çukuru oluverir, kâfir için daima böyledir. Mümin Allah’ın dostudur Elhamdülillah!

Namaz iki kişilik bir eylemdir, diğeri Allah olan iki kişi. Bir dostunuz size bir derdini anlatır, siz ona bir ayetle cevap verirsiniz. O an anlarsınız, iki kişinin üçüncüsü Allah’tır. Kulağınıza fısıldayan ‘O’ iken çözülmeyesi dert mi olur? Kaptanı Allah olan, dümeni Allah’ın şeriatı olan bir kutlu gemidir müminin hayatı… Hatırlarsanız, ne demişti Nebi arkadaşına;

 “Lâ tahzen innallahe maanâ!” (Üzülme, Allah bizimle!)

Allah size en sevdiğini rehber olarak göndermiştir. Kalplerinize bakın, kulaklarınızı açın! O bize kalpler, gözler, kulaklar verdi ya! Allah’la beraber olmak bin cennete değişilmez. Cennet belki beklenilen bir yerdir, oysa Allah’la beraberlik el’an buradadır. O’nu beklemek gerekmez. O bize şahdamarımızdan yakındır, kişi ile kalbinin arasındadır.

Değil mi ki Allah bizimle! İnsan sevdiğine seninle dünyanın diğer ucuna giderim demez mi? Bu sırdandır ki, mürşid-i kâmiller O’nunla olunca cehennemin alevleri içinde olmaya bile razı olmuşlardır.

Allah’ım, Sen’inle olduktan sonra her yer Cennet!


Allah’ım, Sen’inle her yere gelirim, sözüm söz!

This entry was posted on Perşembe, Aralık 15, 2011 at 12:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

Allah razı olsun. Paylaşımlarınız çok güzel. İnsanı düşündürüyor. Kendine getiriyor. Sevgiler...

15 Aralık 2011 21:35

İşte namaz öyle bir ibadettir ki, huzura kabul eden Allah'tır.
Kılmadığını zannedenlerin namazdan kendi yüz çevirmişliklerinden değil, O'nun huzura kabul etmemesindendir...
Rabbim muhafaza etsin..

17 Aralık 2011 20:26

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz