Sifa-i Serif  

Posted by Tespih Taneleri... in

Esselamualeykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
Bayagi yogun bir hafta gecirdim, dislerimle ilgili biraz sikinti yasadim ama hamdolsun simdi iyiyim. Yirmilik dislerimi cektirmem gerekiyormus. Babam dis doktoru olmasina ragmen felaket korkuyorum. Bana gel benim icin iki dk lik is dedi ancak gel bir de bana sor. Simdilik erteledim kendimce. Acayip bir agri cektim. Yine en guzelini dusundum. Beni ancak Allah kurtarir diyerek oturdum sifa-i serif dinlemeye niyet ettim, dinlerkende dua mi ettim. Inanir misiniz daha dinlerken agri filan kalmadi. Simdi rahatim ama babama gidecegim en kisa zamanda cekilmesi gerekiyorsa yapacak bir sey yok. Ben boyle bir agri gormedim Allah beterinden korusun bir daha yasatmasin.

Babamda bir zamanlar ogretmenlik okuyormus. Bir gece disleri cok agrimis ama agridan delirdim diyor. Bir tane doktor bulamamis gece oldugu icin. Bir doktorun evini bulmus sonradan ve rica etmis rahatsiz ediyorum ama lutfen su disime bir bakin cok agrim var. Doktor yarin gel demis. Babamin oyle zoruna gitmis ki ogretmenligi birakmis ve marmara unuversitesinde dis doktorlugunu okumaya baslamis. 40 sene  once yasanan bu olay bana cok ilginc gelmisti nasip meselesi iste.

Arkadaslar sifa-i serif Efendimiz(sav) hakkinda yazilan en kiymetli, esi benzeri olmayan, butun ulemanin talebelerine ders olarak okuttugu, Osmanli'nin cok kiymet verdigi medreselerde yine ders olarak okutuldugu hatta padisahlara ozel olarak okutuldugu ya da seferlere cikmadan okutturuldugu, faydasi pek buyuk ve menfaati cok fazla olan Kazi 'iyaz Hazretlerinin Allah'tan gelen ilhamla yazmis oldugu muhtesem bir eserdir.

Rasulullah(sav)'in kiymetli zatinin sahib oldugu, yaratilis guzelligi, akil ustunlugu, dusunce isabeti, himmet yuceligi, comertlik ve gonul genisligi gibi faziletlerinin tafsilatiyla hadis kitaplari meshundur.
Bu konu da yazilan en buyuk ve en guzel eser sifa-i seriftir. Hatta Fransa'da meshur mustesrik Lounis Massignon derki;

''Avrupa'nin Rasulallah(sav)'in guzelliklerini ve ovguye sayan faziletlerini hakiyla anlayabilmesi icin Kazi Iyaz Hazretlerinin kitabinin Avrupa dillerinden birine cevrilmesi yeterlidir.''
Kazi Iyaz Hazretleri bu kitabi yazdiktan sonra ruyasinda Efendimiz(sav) gorur. Efendimiz ona:
''Beni boyle guzel anlatan, beni boyle guzel oven hic bir kitap yazilmadi. Bu kitabin hurmetine Allah'in cenneti sana hak oldu''buyurmus ve agzindan opmus. Kazi iyaz'da:
''Bu kitabi okuyan ve istifade eden herkese cennet hak olsun'' dedi.

''SIFA kitabi'nin bereketi musahade edilmistir. Bu yuzden onun bulundugu hic bir mekanda zarar vaki olmamistir. Bulundugu hic bir gemi de batmamistir. Her hangi bir hasta onu okudugunda veya kendisine okundugunda Allahu Teala'nin ona sifa verdigi tecrubeyle sabittir. Ben de bu kitabin bereketini musahade edenlerdenim''  Sihab el-Hafaci

Ayetlerle hadislerle Efendimiz(sav) anlatilirken, bir de muthis bir dua yagmuruna mazhar oluyorsunuz.
Bu yazdiklarim ozet bile degil oyle bir kitap ki nasil anlatsam, ne yazsam da onemini anlasaniz bilmiyorum.
Bana da dun Kur'an hocam telefon edip tesekkur etti ve bunu mutlaka sitene yaz dedi. Esi bir iki senedir her turlu donanima sahib olmasina ragmen issizdi. Sifa-i Serif'in bereketiyle cok guzel bir ise girdi. Okumaya basladigimdan beri cok rahatladim diye anlatti. Bende cok istifade ettim canlar, o yuzden de sizinle paylasmak istedim. Hayatima bir gunes gibi dogdu hamdolsun. Daha hikmetlerini ya da gordugum bereketlerini anlatmaya kalksam inanin sayfalar surer. Yalniz su kadarini bilin olur da okuyamazsaniz internette sifa-i serif dersleri var dinleyebilirsiniz. Kisaca yazmak istiyorum ama bu kitabi anlatmak kolay degil hele bir de yasayinca faziletlerini... Neyse evinizde veya arabanizda mutlaka bulundurun.
Rabbim sizede istifadesini nasip etsin insallah.
Hoscakalin...

This entry was posted on Salı, Mayıs 11, 2010 at 07:38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

13 yorum

Bilgilendirme için teşekkürler...

11 Mayıs 2010 08:53

Allah babanıza saglıklı hayırlı uzun omur versın. Dıs agrısı ıcınde cok gecmıs olsun sevgılı husna :)Kıtap konusunda verdıgın bılgıler ıcınde coook tesekkurler. Ben ınternetten dınlemeye calısıyorum. Sevgıler...

11 Mayıs 2010 09:19

Pabuc, rica ederim ne demek...
Sevgiler...

Nezihe'cigim Allah razi olsun guzel temennilerin icin canim.Hep dua ederdim Ya Rabb senin razi oldugun bir sekilde beni rahatlat diye Hamdolsun sifa-i serif cikti karsima.Bunu dinlemek ya da okumakta nasiptir. Insallah nasiplenenlerden oluruz guzel kardesim...

11 Mayıs 2010 09:30

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim...
Her insanın böyle bir sığınaga ihtiyacı oldugunu bılıyorum..
Bazen çözümü zor problemler gibi insan ,çözümlerini arıyor.İşte bu çözümler,bu bahsettiğin olgular...
En kısa zamanda bakmak istiyorum.
Tşk ederim...

11 Mayıs 2010 10:22

Rica ederim Elif'cigim insallah sende istifade edersin.Ben bayagi bir sikintidan hic kurtulamayacagimi dusunurken atlatim hamdolsun.Demek ki insan yurekten isterse ve kalbini Mevla'ya layikiyle baglayip, herseyin O'ndan geldigine ve O'na donecegine razi olup bu gibi sebeplere tutunursa ustesinden gelemeyecegimiz hic birsey yok Allah'in izniyle...
Guzel yorumun icin cok sagol canim...
Sevgilerimle...

11 Mayıs 2010 11:39

Belki bu yazdığıma kimse inanmaz ama yazayım. Çok ben de şaşırdım. Arada sırada, explorer, "internet explorer bir sorunla karşılaştı kapatılması gerek" deyip sayfalarımın hepsini kapatıyor otomatik olarak. Hepsi kapandı, bu sayfa açık kaldı. Gerçekten şaşırdım.

11 Mayıs 2010 12:57

Humeyra'cim inanmak da nasip isidir dedim ya, Rabbim nasiplenenlerden etsin bizleri insallah...
Inanarak okursan ya da dinlersen hayatinda ki mucizelere daha cok sasiracaksin tecrubeyle sabittir canim...
Selam ve dua ile...

11 Mayıs 2010 16:47

NASIL ALICAZ BU KİTABI CNM

12 Mayıs 2010 22:39

Hemen yazayim canim, kitap Arifan yayinlarindan cikti.Gerci su an yine basimda ama mayis ayinda cikacakti.Cunku bereketini goren yine istiyor stokta kalmamisti.Telefonunu vereyim 02125219392 Arifan yayinlarinin internet sitesindende alabilirsin...

13 Mayıs 2010 17:34

Allah razı olsun en kısa zamanda alıcam inşallah...

30 Mayıs 2010 18:30
Adsız  

buf m lqv l, free porn. hip b, dit jjtoqf! gxhd d tlp dl.

28 Aralık 2010 00:29
Adsız  

Also, they are lighter and can be used around plants which
prefer somewhat acid content in the soil composition.
And your shoes will not be tracking soil into the house.
In this same respect, mulch aids in the prevention of soil
splashing onto plants.

Review my homepage - mulching

20 Mart 2013 01:26
Adsız  

Pastes are isotropic but may exhibit anomalous double
refraction. Solution Options: It was decided to use a web services simulator to simulate the exact functions of a web services backend.

The latest version, Rollercoaster Tycoon 3,
is produced by Atari and can be purchased at most retail outlets.
If you are running your simulator for commercial purpose
and there are people playing with their own golf
clubs, ask them to wipe their clubs with a wet clean piece cloth.
3) Physical parameters: The simulators are almost real, but actually they are on the ground, I mean
around the sea level.

12 Nisan 2013 11:30

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz