Efendimiz(sav)'in Üstün Vasıfları  

Posted by Tespih Taneleri... in

1-Allahu Teala butun peygamberlerden kendisine uymalari ve yardimci olmalari icin soz almistir.


2-Allahu Teala butun peygamberlerine isimleri ile hitap etmistir. Peygamber Efendimiz(sav)'e ise ''Ey Allah'in elcisi, Peygamberi'' diye htap etmistir.


3- Peygamber Efendimiz(sav)'in korkusu bir aylik mesafede ki dusmanlarin kalbini titretirdi.


4- Kafirlerin mallari daha once ki ummetlere ve paygamberlere haram kilinmisti. Peygamber Efendimiz(sav)'e ve ummetine ise ganimet mallari helal kilinmistir.


5-Eski ummetler belli ibadet yerlerinin haricinde ibadetlerini yapamazlardi. Peygamber Efendimiz(sav)'in ummetine ise butun yeryuzu mescid kilinmistir.


6-Diger ummetler sadece su ile temizliklerini yapabiliyorlardi. Peygamber Efendimiz(sav)'in ummeti icin toprak da temizleyici kilinmistir.


7-Daha once ki peygamberler sadece bir kavme gonderilmislerdi. Peygamber Efendimiz(sav) ise butun insanliga gonderilmistir.

Rabb'im bizleri butun feyiz ve bereketlerin menba-i olan Habib-i Kibriya, Muhammed Mustafa(sav)'i, hayatimizin her anin da kendisine rehber edinenlerden eylesin...
Bir arkadasimin sorusu uzerine bu yaziyi yayinladim, O canlar cani, gonuller sultani Efendimiz(sav) safaatine nail olmak umidiyle...
Sevgiler...

This entry was posted on Pazartesi, Mayıs 24, 2010 at 06:38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

s.a.
nacizane bir şey daha HZ.İbrahim'e "Halil'im"
Efendimiz (s.a.v.) ise "Habib'im , Resul'um"
diyede hitap etmiştir Kitabımızın çoğu yerinde :))
selam ve dua ile

25 Mayıs 2010 11:15

Vealeykumselam. Tesekkur ederim Arzu'cugum hep bu sekilde birbirimizi tamamlayabilsek eminim hem Allahu Teala'nin hem Habibi'nin cok hosuna gidecektir.Allah razi olsun guzel kardesim...
Sevgiler

25 Mayıs 2010 11:22

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz