Bir Vaizenin Günlüğü  

Posted by Tespih Taneleri... in

Tam yirmibes yildir evlerde, camilerde, kultur merkezlerine Islam dinini daha iyi ogrenebilmek icin toplanan hanimlara dinlerini anlatan bir vaize.Dinimizi asil kaynaklardan dogru bir yontemle anlama, ic ve dis dunyamizi bu anlayisla yeniden insa edebilme, toplumsal iliskiler ve sorumluluklar, gunluk hayatin sorunlari gibi, son derece onemli ve bir o kadar da hassas konular da dakikalar boyunca konusan, bildiklerini aktaran, sorulari ve sorunlari dinleyip cevaplandiren bir din gorevlisi.

Yeni nesillerin yetismesinde en buyuk rolu oynayan kadinlarimizin, din konusunda bilinclenmesine katkida bulunan bir meslek erbabi. Ayni zaman da bir anne, bir es, kiz evlat, kiz kardes...

Bu kitapta uzun yillardir vaizelik meslegini askla icra eden Fatma Bayram'a, kursulerde dile getirmeye pek yanasmadigi bir konuda kulak verecegiz. Kendi hikayaesini dinleyecegiz. Din gorevlisi olmayi can-i gonulden istemis bir hanimin, cocukluk ve genclik yillarini, yetistigi aile ortamini, nasil bir egitimden gectigini, unutamadigi hocalarini, okullarini, surekli devam eden ogrenme surecini, gunluk yasamini ve meslek hayatina dair ilginc anilarini okuyacagiz. Ayni zaman da yazarin kendi hikayesi vesilesiyle din egitimine, sorumluluk bilincine, ogrenme ve ogretme askina, fedakarliga ve modern dunyanin gercekleriyle en kutsal degerlerin nasil bagdastirilabilecegine dair sorular sorup cevaplar arayacagiz.


Bu yazilanlar kendimizi degil, bize buyuk bir yuce gonullulukle, kelimenin tam anlamiyla, karsiliksiz hizmet edenleri, yetismemiz de bilincli veya bilincsiz, katkisi olanlari sukrani nimet kabilinden anmak ve vaizeligin bir meslek olarak yarim yuzyildir bu memlekette icra edildigini bilmeyenler ''Biz buradayi'' diyebilmek icindir...

Allah'a sonsuz hamd ve sena olsun ki Fatma Bayram Hoca'nin gerek Altunizade Kultur Merkezindeki seminerleri olsun, gerek ozel dersleri olsun kendisinden ve ogretilerinden cok istifade etme imkani buldum.
Kendisi cok tatli, samimi, duygusal, merhametli ve cok ozverilidir. Bu kitapla onu daha yakindan tanima firsatim oldu. Gercekten bir solukta okunabilecek kadar surukleyici bir anlatimi var. Zaten sohbetleri bittiginde hep ne cabuk bitti diye uzulurduk, kitabi da cabucak bitti diye uzuldum. Daha hala belli yerlerde isini en guzel sekilde yapmaya devam etmektedir. Eskiden attigi adimi takip ederdik annemle, evlendikten sonra biraz ara vermek zorunda kaldim ama insallah yine baslayacagim derslere. Herkesin tanimasini cok isterim inanin derslerinden cok sey ogrendik ama kitabindan da ogrendiklerimiz bizi cok etkiledi. Hakikaten ogrenmenin siniri yok canlar. Herkese cani gonulden tavsiye ediyorum...

Canim annem en son gittigi sohbetinden bana imzali kiitabini almis, cok tesekkur ederim annecigim.
Kitap bana en kiymetli hediyedir.Hele bir de istedigim bir kitapsa...

Bu arada kitap KAKTUS YAYINLARI'ndan cikti...

Sevgilerimle...

This entry was posted on Pazartesi, Mayıs 03, 2010 at 07:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

çok güzel bir kitapmış nasibolursa alıp okumak isterim.
vaizeden öyle güzel bahsetmişsinki inan imkanım olsa dinlemeye giderdim

3 Mayıs 2010 11:21

Allah senide nasiplendirsin insallah arkadasim, insana hayatla ilgili islamin isiginda cok farkli bir bakis acisi sunuyor. En azindan kitabini oku bence. Tesekkur ederim yorumun icin canim.
Sevgilerimle...

3 Mayıs 2010 11:52

Insaallah bende okumayı cok ısterım. Bir kaç defa seminerine gitmek nasip olmuştu. Gerçekten keyifli ama daha da önemlisi bilgilendirici bir anlatımı var. Teşekkürler canım.

3 Mayıs 2010 20:58

Sana katiliyorum Nezihe'cigim, ben tesekkur ederim guzel yorumun icin tesekkur ederim...
Selam ve dua ile...

4 Mayıs 2010 06:17

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz