TEBESSÜM ETTİREN BİR HATIRAM :)  

Posted by Tespih Taneleri... in , ,



Esselamualeykum arkadaslar,

Mubarek Ramazan-i Serif benim icin bayagi yogun ve telasli gecti bu sene, hamd olsun. Bu durum beni ayrica memnun ettiginden Rabb'ime sonsuz hamd ve sena ediyorum. Cunku Ramazan ayi paylasimlarin daha degerlendigi bir aydir. Sofrandaki (Allah ne verdiyse) herseyi sevdiklerinle paylasmanın ve hos sohbetlerin tadina doyulmuyor. Sanki hersey daha bereketleniyor, daha degerleniyor, yorgunluklar bile o kadar tatli oluyor ki, sanki kus gibi hafif hissedebiliyor insan kendini. :))

Gecenlerde bir ahbabimla hasbihal ederken aramizda cok hos bir konuşma gecti. Sizlerle paylasmak istedim. Edebin olcusune bak dedim kendi kendime... Bu derece haya duygusu hala kaldı mi insanlarin benliklerinde? Hem guldum, hem sasirdim dogrusu..:))

Kendisi henuz 25 yaslarinda ve iki cocugu olan bir ogretmen arkadasim. "Saclarin ne guzel uzamis, cok yakismis. Acsana biraz daha hos gorunuyorsun boyle..." dedim. Normalde Evin içinde hep at kuyrugu ya da siki bir topuzla yapar. Saçlarının güzelliğini bende toplarken fark ettim.. "Yaa sorma" dedi. "Esimde cok begeniyor ve bana 'Lütfen evde saçların açık kalsın. Sana cok yakisiyor.' demesine ragmen ben acamiyorum. Hep topluyorum." dedi.

''Neden ya hu!" diye cikistim tabi haliyle. Çunku kadinların eslerinin hoslarina gidecek sekilde suslenmeleri cok sevap. Ayrica bu pek suslenmekte sayılmaz yani..:))

Ne dese begenirsiniz arkadaslar?

''Ya utaniyorum, ne bileyim... Bir kere actim, yanaklarim kipkirmizi oldu..Uzun muddet yuzune bakamadim."
dedi inana biliyor musunuz? Saka gibi.. Boyle insanlar da var yani..:))

Sahsen ben de iltifatlardan çok hoşlanmam. Çunku o kadar utanirım ne diyecegimi, ne yapacagimi bilememem. Esimin  guzel sozler soylemesine bile alismam uzun zaman aldi..:)) Simdi artik eskisi gibi istesem de yok zaten..:)) Eskiden bir es karisina ailesinin yaninda canim ya da hayatim diye hitap edebilir miydi? :)) Halbuki sevdigini soylemek, sevildigini duymak cok guzeldir ama utanirdik ya hu!

Hatta hamile oldugumu bile uzun muddet ailemden sakladigimi hatirliyorum..:)) Kiz kardesim ''baba ablam hamile biliyor musun?'' dediginde nereye saklanacagimi sasirmistim. Eskiden her sey daha bir guzeldi sanki.. Cocuklar bile utanmasini ne guzel bilirdi... Eskiden once edep ogretilirdi edep... Simdi guldugumuz o hallerimizi cok arar olduk. Allah'ım sonumuzu hayr eylesin insallah...

Sevgilerimle...

Ehli irfan arasinda aradim kildim talep
Her huner makbul imis illa edeb illa edeb..


This entry was posted on Perşembe, Ağustos 09, 2012 at 02:04 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

var evet böyleleri :) Allah edeplerini hayalarını daim etsin...

Sevgilerle..

9 Ağustos 2012 04:02

Çok güzeldi.. Ama inan hala var böyle insanlar.. Benim ablam hamilelik döneminde karnı belli olmaya başladıktan sonra asla bizim eve gelmedi, gelemedi. Utandı.. Edep çok önemli edep..

9 Ağustos 2012 08:46

çok şükür çevremde var böyle edepli insanlar...

9 Ağustos 2012 18:02

Allah razi olsun arkadaslar, yorumlariniz cok hosuma gitti, hamd olsun ki boyle insanlar hepimizin cevresinde var.. Unuttugumuzda bile kendimizi bize bize ne oldugumuzu hatirlatan insanlar... Edeblerini gorunce kendimizi toparlamamiza vesile olan.. Cocuklarimizin onunde bir kac misal... Rabbim sayilarini arttirsin, bizlerde onlara da daimi edeb nasip etsin insallah... Sevgilerimle

10 Ağustos 2012 02:17

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz