Seni Yarattım!  

Posted by Tespih Taneleri... in

ÇELİMSİZ, KÜÇÜK bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş; yiyecek, para, ya da işe yarar herhangi birşey için dileniyordu. Üzerindeki yırtık pırtık giysiler, giysiden çok paçavraya benziyordu.. Yüzü gözü ise kir içindeydi. Bu küçük kız çocuğu gerçekten perişan bir hâldeydi.Kız dilenirken, sokaktan genç, sağlıklı, zengin görünümlü bir adam geçti. Kızı farketmişti. Ama, belli etmemek için, dönüp bir daha bakmadı. Geniş ve lüks evine, konfor içinde yaşayan ailesinin yanına geldiğinde, çok güzel hazırlanmış bir akşam sofrası onu bekliyordu. Fakat, az sonra, gördüğü o dilenci kız aklına takıldı yeniden. Duyguları birşeylere itiraz ediyordu.Sonra, kolay yolu tercih etti ve itirazlarını Allah’a yöneltti. Böyle durumların var olmasına izin veren O değil miydi?

İçin için, O’na karşı:

“Böyle birşeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun? Neden o küçük kıza yardım için birşeyler yapmıyorsun?” diye yakınmaya başladı.

Biraz sonra, ruhunun derinliklerinden gelen şu cevabı işitti:

“Yaptım. Seni yarattım!”

(Ümit Öyküleri'nden alınmıştır.)

This entry was posted on Pazar, Mart 13, 2011 at 16:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 yorum

Evet.Bu hikayeyi farklı şekilde dinlemiştim. Ama ne olursa olsun özü bir. Rabbim düşkünleri yarattıysa, bizleri de onları ayağa kaldırmak için vesile kıldı elbet. Çok düşünülüp, her an hatırlanması gereken bir konu gerçekten. Güzel paylaşımlarda görüşmek ümidiyle. Sevgiler...

13 Mart 2011 23:49

ALLAH DÜŞKÜNLERİ AYAĞA KALDIRANLARDAN OLMAMIZI NASİP ETSİN. ÇOK GÜZEL BİR HATIRLATMAYDI.

16 Mart 2011 09:55

Çok güzel bir paylaşım olmuş yüreğine sağlık..

16 Mart 2011 12:12
Adsız  

öyle yaşlılarımızda varki sırtına alıyorsun başına çıkmaya calışıyor.ve eskiden gördükleri zorlukları insafsizça davranışları sana mal etmeye çalışıyorlar. onlara ne demeli.insanı zorla gunaha sokanlara nasıl davranmalı hayat çok zor arkadaşlar çoook.Allah yardımcımız olsun.aklı selim yaşlılara can kurban çan.hayırlı akşamlar.

16 Mart 2011 19:31

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz