Hasan-el Benna diyor ki !  

Posted by Tespih Taneleri... in




"Allah'a içten iman edin...O'na inanmakla, O'na dayanmakla şeref duyun...O'ndan başkasından asla korkmayın...Yüce Allah'ın emirlerini (farzlarını) gereği gibi yapın... Yasakladığı şeylerden sakının... Üstün ahlâk ile ahlâklanın... Ahlâkınızla güçlü olun... Allah'ın size bahşettiği iman şerefi ile şerefli olun... Takva ehli ve sâlihlerin amelleriyle yaşayın...Kur'an-ı Kerim'e sarılın; okuyun ve okutun...Rasûlûllah (S.A.V.)'in hayatını hatırlayın...Devamlı "söyleyen kişiler" değil, "yapan kişiler" olun..Allah (c.c) bir milleti doğru yola iletmek istediğinde ona çalışıp yapmayı ilham eder. Bir millet hidayete erdikten sonra ancak çekişmeler neticesi hidayetten sapmıştır. Aranızdaki çekişme ve kavgaları bırakın..."


Hasan el-Benna


Yukarıda okuduğunuz bölüm altındaki imzadan da farkettiğiniz gibi Üstad Hasan el-Benna'nın Müslümanlara çok dikkat çeken nasihatlerinden biridir. Nasihatler, nasihat almaya müsait olanlar için altından daha da kıymetlidirler. Çünkü nasihatin ağırlığına paha biçilemez. Değerini değeri olanlar daha iyi bilirler. Bilinmeli ki, İslâm baştan başa fazilet dinidir. Bundan dolayı her Müslüman, çocuklarına karakter terbiyesi vermelidir. İstikamet çok önemlidir. İstikameti doğru olmayan kim olursa olsun eksik ve vasıfsızdır.

Nefsine tapınanların iddiaları ne olursa olsun onlar birer gizli müşriktirler. Menfaatine göre fetva uyduranlara nasıl Müslüman diyebiliriz? Diyemeyiz çünkü böyleleri, şeytandır.Soytarılık ve şarlatanlık canavarlıktır. İtikadın sıhhati, beş vakit namazın dosdoğru kılınmasıyla anlaşılabilir. Bu sıhhate sahip olmayanlar yalnız kendilerinin değil toplumun da helâkini hazırlamış olurlar. Cenab-ı Hakk, Kur'an-ı Kerim'de Peygamberimiz Efendimizi Müslümanlara "En güzel örnek ve model olarak" gösteriyor.

Her Müslüman Peygamberimizi model almak mecburiyetindedir. Nasıl model alınacak Peygamberimiz?
O, nasıl çalışmışsa, Nasıl cihad etmişse, Nasıl namaz kılmışsa, Nasıl cemaate önem vermişse, İhlas hususunda nasıl titiz olmuşsa, İstikamete nasıl önem vermişse, Dinimizi nasıl ücretsiz, menfaatsiz bizlere öğretmişse öyle hareket etmek O'nu model almak olur.
Müslümanları aldatmak, Yalan söylemek, Sözünü tutmamak, Emanete ihanet etmek, Lüks, israf, aşırı tüketim, gösteriş, tantana, tıkınma içinde yaşamak şeytanı ve şeytanlaşmışları model (örnek) almak olur.
Bütün bunlardan kimseye fayda gelmez.Allah (c.c) bu ikinci gruba girenlerin şerrinden bütün Müslümanları, İslâm'ı ve hidayet yolunda olanları bir an evvel korusun ve kurtarsın...amin


Ahh ahh ! Demeden once; Aff aff ! Diyelim insallah...

This entry was posted on Cumartesi, Mayıs 07, 2011 at 12:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz