Süpriz Kurabiyeler  

Posted by Tespih Taneleri... in

Sevgili dostlar bu sefer sizinle cok sevdigim bir arkadasimin annesi Muzeyyen teyzemin kurabiyesi paylaşacağım. Nezihe'cigim bu tarifi sana ithaf ediyorum. En kisa zamanda enisteme yapmani istiyorum. Amerika gibi bir yerde gurbet ellerde agziniz tatlansin. :) Hatta bugun annecigim komsusuna yapti herkes bayilmis. Malzemeleri hemen yazayim...

Yarim paket margarin
2 yemek kasigi tereyag
Yarim paket pudra sekeri
2 limon kabugu rendesi
2 yumurta sarisi
1 cay bardagi sivi yagi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

Margarini, tereyagini, yumurtanin sarilarini, limon kabuklarini, zeytin yagini karistirdiktan sonra diger malzemeleri de ekleyip iyice yogurun. Hazirladiginiz hamurdan bir avuc ayirin. Ayirdiginiz bir avuc hamuru bir yemek kasigi kakaoyla tekrar yogurun. Beyaz hamurdan yine ceviz buyuklugunde bir parca koparin ve elinizde yuvarlayin. Daha sonra icli kofte acar gibi icini hafiften oyun ve oteki tarafta hazirladiginiz kakaolu hamurdan kucucuk bir parca onun icine koyun ve tekrar yuvarlayin. Deneyin pisman olmayacaksiniz eminim. :)

170 derece de isinmis firinda yine yaklasik 40 dk pisirin.

Afiyet olsun dostlar...

This entry was posted on Çarşamba, Şubat 24, 2010 at 19:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

Adsız  

ımm kurabiyeler süperdir kesin..yazan hüsna...

26 Mart 2010 01:04

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz