Noktasız Sevgili  

Posted by Tespih Taneleri... in



 
KİTAP YOLDAŞTIR, arkadaştır, yardır, yarendir…

Dosttur, sevgilidir, aşktır, sırdaştır. Sonu gelmez bir yolculuk, bitmez bir arzu, sönmez bir ışıktır. Terk etmeyeni terk etmeyen vefadar bir rehber, bırakıp gitmeyene sadık bir kılavuzdur kitap.
Düşünce bahçesinin solmayan çiçeği, his dünyasının durmayan pınarı, zihin hazinesinin haritasıdır kitap. Sadık olana sadık, vefalı olana vefalı, sevgili olana sevgili, âşık olana âşıktır.

Aynalar gibi hep doğruyu söylerler; yalan yoktur defterlerinde. Kalbin aksidir sevgi ile okuyana kitap; sevgi ile yazılan da kalbe akseder. Sizin kim olduğunuzu söyleyen doğru bir tarif edicidir.

 Zamanı deler geçer, mekânı küçültür kitap satırları.

Sadırdan yazılan sadırdan okunur, kalem ucu ile silik yazılan göz ucuyla öylesine okunur. Gönül gözünden imbik imbik dökülenler; gönül gözeneklerine bilge bal diye dolarlar. Gözyaşı ile yazılanlar gözyaşı ile okunur; mantık süzgecinden geçirilerek yazılanlar mantık süzgecinden geçtikten sonra kabullenir.

Ayraçtır kitap; hayatın ayrıntılarını, gizli güzelliklerini, aşikâr aşklarını, görünen güzelliklerini gösteren ayraç. Okuyucuları da ayıran bir ayraçtır; herkes sevdiği kitabı sevgi ile okur, beğendiğini beğeni ile takip eder. Beğenmediğini, sevmediğini - mecbursa okumağa – bitsin diye bakar.

Öyle kitaplar vardır ki bir cümlesi bir kitaptır; yine öyleleri vardır ki bütün bir kitap bir cümleden ibarettir. Hikmetle sarsan, aşkla yoğuran kitaplar tekrar tekrar okutur kendini. Dönüp dönüp okunur onlar; bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden…

Başucu kitapları olan düşünce dağının başına varmış, yitik sevgilisini bulmuştur kendince. Bulmayan; çöllerde ne için dolaştığı bilmeyen, hedefsiz ve pusulasız bir yolcudur.

Kitap okuyanlar bir millet, okumayanlar başka bir millettir. Okuma zevkine varmayanlara okumak bir illet, okuma zevkine varan millet için sevimli, güzel bir eylemdir.

Bir başkadır kitap dostlukları; vefalı sevgili kadar sahicidir. Bazen zamansızlıkta ansızın buluşturuverir; güzel bir tebessüm olarak yüzden yüreğe iner, yürekten yüze yükselir.
Noktası yoktur kitabın. Bir bitmez heyecanla yazılır, bir başka bitmez heyecanla okunur. Kitaba nokta konursa; yol da yolculuk da, sevgi de sevgili de, arkadaşlık da yoldaşlıkta, yarlık da yarenlik de kısacası hayat biter.


Hüseyin EREN

This entry was posted on Çarşamba, Mayıs 09, 2012 at 15:44 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz