Ah be deli gonlum, hangi dilden anlarsin bilmem ki! Nasil uslanirsin?  

Posted by Tespih Taneleri... in

Ey sevgili Allah'ım (cc)! Ateş de aşkından nâra düşmüş, yanar yanar Allah (cc) der..


Ey Gönüldaş! Aşk ne mi öğretti bize? Biz Aşktan önce de aynı şekilde yemek yerdik ama o vakit doyardık artık doyamaz olduk; o zaman da soba karşısında oturur ama ısınırdık artık sobanın yanı dağ gibi odun yansa da bizi ısıtmıyor.. Zira aç ve üşüyenler tamamen bitinceye kadar bizim gönlümüz asla rahat değil; Aşk, kainatla olan irtibatımızı sağladı. Aşk, duyarsız yanımıza ayar verdi de bize insanlığımızı ve asıl Sevgili'mizi (cc) öğretti...

Ey Gönül! İster yavaş gitsin, ister acele koşsun arayan elbet aradığını bulur. İsteğine iyi sarıl; zira istek baş kilavuzdur. Topal da olsan, uyuklasan da, edebsizce bile olsa yine de O'nun yolunda ol. Söz söyleyerek, susup dinleyerek, bazen de koklayarak hep O Hakikat Padişahına karşı gönül frekansını uyanık tut. Kainat beş duyuna O'na dair sinyal verip durmada iken O'nu bulamamaktan şikayetçisin, hiç aradın mı ki?..

Ey Gönül! Hiç aradın mı ki bulasın? Hiçbir zaman canla başla aramadın ki.. Bir şeyi, bulunmadığı yerde aramak aslında onu hiç aramamaktır.. Balık deryada yüzer de deryadan nasıl bihaber olur? Ey Gönüldaş! Sen de O'nun (cc) esmâlarıyla nakış nakış işlenmiş sanat deryasında yüzmektesin iyi bilesin.. Eğer bulmuş isen Mevla'yı (cc), söyler misin daha ne yapacaksın Leyla'yı?...

This entry was posted on Salı, Mart 12, 2013 at 07:21 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 yorum

Merhaba sizi sessizce takip ediyorum.Paylaşımlarınız çok hoşuma gidiyor.Sevgiler...

22 Ağustos 2010 12:09

Tesekkur ederim canim, guzel yorumun icin...
Selam ve dua ile...

22 Ağustos 2010 13:23

ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI HZ
KENDİMİ ARIYORUM GÖREN VARMI
DER.............................
ARAMAKLA BULUNMAZ LAKİN BULANLAR
ARAYANLARDIR BEYAZİDİ BİSTAMİ HZ

22 Ağustos 2010 22:34

Ey Gönül! İster yavaş gitsin, ister acele koşsun arayan elbet aradığını bulur. İsteğine iyi sarıl; zira istek baş kilavuzdur. Topal da olsan, uyuklasan da, edebsizce bile olsa yine de O'nun yolunda ol.

Bu kadar güzel sözün üstüne ne denir ya Rabbim . Sadece senin yolundayiz . Bizi bu yoldan ayırma diyorum.
Teşekkür ediyorum çok ama çok güzel yazılarınız var. Allah razı olsun .

23 Ağustos 2010 13:40

Allah razi olsun arkadaslar guzel yorumlariniz icin...Ben tesekkur ederim, yazilarimi begenmeniz cok hosuma gidiyor...
Sevgiler

23 Ağustos 2010 15:58

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz