Ahlâk ve Ahiret  

Posted by Tespih Taneleri... in




Hz. Peygamber s.a.v.: “Allahım! Suretimi güzel yarattığın gibi ahlâkımı da güzelleştir” (Ahmed b. Hanbel; Beyhakî) diye çokça dua etmiştir.Sahabenin büyüklerinden Ebu’d-Derdâ r.a. bir gece:

Allahım! Suretimi güzel yarattığın gibi, ahlâkımı da güzelleştir, diyerek çokça yalvardı ve sabaha kadar dua etti. Sabah olunca hanımı Ümmü’d-Derdâ:

– Ebu’d-Derdâ! Bütün gece dua ve niyazın hep ahlâk güzelliği hakkında oldu. Niçin sabaha kadar böyle dua ettin, diye sordu. Ebu’d-Derdâ r.a. şöyle dedi:

Ümmü’d-Derdâ! Müslüman bir kul ahlâkını güzelleştire güzelleştire yaşar ve nihayet güzel ahlâkı onu cennete götürür. Bunun gibi ahlâkını çirkinleştire çirkinleştire yaşar ve kötü ahlâkı onu cehenneme sokar.” (Buharî; Beyhakî).

Hayirli Cuma'lar olsun...

This entry was posted on Cuma, Temmuz 08, 2011 at 18:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 yorum

canımsın,harikaydı paylaşımın,Allah razı olsun...
Özellikle biz bayanların günde kaç kez aynaya bakarsak o kadar tekrar etmemiz bir dua olması gerekiyor.
selamlar,sevgiler :)

8 Temmuz 2011 19:44

Rabbim bizi güzel ahlaklı olan kullarından eylesin inşallah.

8 Temmuz 2011 20:58

Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim arkadaslar amin diyorum bende guzel dilekleriniz icin..internetin kopup duruyor hemen cevap yazamiyorum kusura bakmayin olur mu? :(

9 Temmuz 2011 11:43

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz