İnsanlık Bitti mi?  

Posted by Tespih Taneleri... in ,




Çoğu bebek ve çocuk olmak üzere 1360 ölüm. Kimyasal silahlarla gerçekleştirilmiş. Görüntüleri bile insanlıktan utandırmaya yetiyor. Vahşet. Barbarlık. Zalimlik. Kelimelerin hiç biri katliamı tarife uymuyor. Bu yeni mi? Daha önce köyleri, şehirleri havadan, karadan bombaladı. Beşar Esed zerre acıma duymadan yerleşim birimlerini dümdüz etti. İran, Rusya ve benzeri ülkeler buna rağmen destek oldular. Esed de bu alçaklığa vardırdı katliamını.

General Sisi %51’le seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’yi  askeri darbe ile devirdi ve hapse attı. Sonra insan kıyımına başladı. Demokratik gösteri hakkını kullanan insanları tankla tüfekle taradı. Kamyonlara doldurup ateşe verdi. Diri diri yaktı. Binlerce kişi hayatını kaybetti.

Buna rağmen batıdan ve içimizdeki batılılardan ses çıkmadı. Bazıları açıktan darbeci Sisi’yi ve zalim Esed’i desteklemeye devam ettiler. Esed’i Hz. Hüseyin’e benzetenler bile oldu.

Bazı gazeteler 1360 insanın kimyasal silâhlarla öldürülmesini haber değeri bile bulmayarak sayfalarında yer vermediler. Kimileri de imalı yorumlarla çarpıtma derdine düştüler.

Yapılan zulümlerden de ağır geldi bu bize.

Irak’ta, Pakistan’da, Afganistan’da benzeri olaylar sürüp gidiyor.

İnsanlığın bittiği andır bu an. İnsanların insanlıktan utanmaları gereken andır, sözün bittiği andır.

İnanın kalemim bir şey yazmak istemiyor. Yerin dibi her halde böyle yeryüzünden hayırlıdır.

Dua edelim. İnfak ve sadakalarla belayı savuşturmaya bakalım.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun…
 

This entry was posted on Perşembe, Ağustos 29, 2013 at 06:12 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

6 yorum

:( zalimler icin yasasin cehennem

29 Ağustos 2013 06:53
oxvamu  

Bismihi Subhanehu..
Tarihi vahşetlerle dolu batıdan vahşetlere karşı çıkarı yoksa ses çıkarması beklenemez. İçimizdekiler ise batılı dahi değiller. Zulme sessizlik zulmün ortaklığından ibarettir. Ve dahi fıkhi bir hükümle ''zulme rıza zulümdür''..
Olan bitenin perde arkasına bakmak lazım. Allah'ın muhakkak bir hesabı var. Bizim ''hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır'' var. Bizler şu an sadece perdenin önünde olanı görüyoruz. İslam alemi kefaret nevinden bir bedel ödüyor. Tasaffi ediyor. Belki şu an ortadaki insanlık karanlığından sabahın gelişini görmüyoruz. Oysa biz görmesek bile illa geliyor. Hiçbir gece daim değil, hiçbir kış bitmez değil, hiçbir zulüm baki değil.
Ve böylesi zamanlarda yerin dibinde değil yerin üstünde lazımdır Müslüman.
Allah şehadet kavramını tembelliğiyle unutan Müslümanlara o kavramı hatırlatıyor. Zülmü görüyor üzülüyorum. İyi ama onlar inşallah şehadet mertebesine ulaştılar. Cidden onların hali mi zor bizim halimiz mi? Zahir ve batında görünen şeyler ayrıdır. Ben zulümle her öldürüleni görünce bir şehide bakıyorum. Ve ona sesleniyorum ''kardeşim bizi de elimizden tut''..
Maesselam, maeddua.. Fiemanillah..

29 Ağustos 2013 08:45

Amiin inşaAllah savuşturabiliriz. Rabb'im müslümanların başına bir fatih ve fetih nasip etsin inşaAllah..

29 Ağustos 2013 09:41

Amin dualarda buluşalım İnşaallah.

29 Ağustos 2013 10:15
Adsız  

bakin bunlar oyun hepside esed su bu sisi hepsi oyuna alet olanlar asil kisiler arkada gizleniyor müslüman dünyasi birlesmesin diye hep bunlar..görünen tabloda terslik oldugu icin kimisi esedden yana oluyor kimiside kötülüyor anlayin artik ingilizler ve zengin baronlar alemi oynatiyor

29 Ağustos 2013 15:09

Gerçekten tarifsiz duygular içindeyim. Hatta karışık bir haldeyim ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum içim yanıyor sürekli dua ederken Rabbim Sen bilirsin Senin hikmetinden sual olunmaz diyorum ama ne olur Dursun artık yüzyıllardır akan Müslüman kanı, bitsin bu zulümler sevinmesin kafirler, dinsin artık masumların gözyaşları.. Tabiki şehitlik herkese nasip olmaz ben zaten onlara değil geride kalanlara yanıyorum. Allah'u Teala yardımcıları olsun inş. Yorumlarınız için teşekkürler

31 Ağustos 2013 06:39

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz