Efendimiz(sav)'in Ayricaliliklarinin Farkinda miyiz?  

Posted by Tespih Taneleri... in



Peygamber Efendimiz(sav)'in ayricaliklari ya da ustunlukleri ciltlere sigamayacak kadar coktur. Yine bana yoneltilen bir soru karsisinda yayinladigim bu yazi birakin ozeti, O'nun hakkinda yazilabilecek bir paragraf hukmundedir. Canlar canini(sav) faziletlerini, mucizelerini, ahlakini, ustunluklerini anlatabilecek ne uygun bir kelime bulabilirim ne de cumle...

O engin bir derya gibi
O seffaf, berrak tipki su gibi
O guzel Allah'tan almis nurunu
O tarifsiz, O bambaska
O cok merhametli cok sevkatli
O Allah'in en sevdigi, ne denir ki bilmiyorum soz konusu O (sav) olunca hersey az geliyor, hic bir sey yetmiyor. Kelimeler kacisiyor saga sola cunku hepsi biliyor ki ne kadar soylense az geliyor. Cumleler kesiliyor, kisaliyor cunku hepsi biliyor ki O'nu anlatan cumlenin sonu gelmiyor.
Ya Rabb ne olur yalvariyorum Senin en sevdigini Senin istediginden de fazla sevmeyi nasip et!


Efendimiz(sav)'in ayricaliklari:

1-Eski peygamberler vefat edince seriatlari yururlukten kalkar, bir sonra ki peygamberlerle birlikte yeni bir seriat gelirdi. Peygamber Efendimiz(sav)'in seriatinin hukmu ise kiyamete kadar baki kalacaktir.

2-Butun peygamberler Allahu Teala'nin rizasini istediler. Allahu Teala ise Peygamber Efendimiz
(sav)'in rizasini gozetecegini vaat ederek ''ilerde Rabbin sana sefaat makamini verecek de razi olacaksin''(Duha suresi 11) buyurdu.


3-Butun peygamberler Allahu Teala'nin adina yemin ederlerdi. Allahu Teala ise Peygamber Efendimiz(sav)'in adina yemin etmistir.


4-Diger peygamberler, kavimleri kendilerini sapiklikla ve ahmaklikla suclayinca kendi kendilerini savunarak cevap vermistir. Oysa Peygamber Efendimiz(sav) boyle bir harekete maruz kalinca Allahu Teala ''Sizin sahibiniz sapik olmadi ve hata etmedi.''(Necm suresi:2) diye cevap vermistir.


5-Butun peygamberlere dua ettikten sonra istedikleri verildi. Peygamber Efendimiz(sav)'e ise daha o dua etmeden herseyin en hayirlisi verildi.

6-Allahu Teala Peygamber Efendimiz(sav)'in ummetini on ozellikle diger ummetlere ustun kildi:


a)Ummetlerin en hayirlisi olduguna sehadet etti.


b)Bu ummetin uzerinde ittifak ettigi hukumleri kesin delil olarak kabul etti.


c)Bu ummeti dalalet (sapiklik) uzerinde birlesmekten muhafaza etti.


d)Kiyamet gununde diger ummetler uzerine bu ummeti sahit kildi.


e)Bu ummeti kiyamet gununde diger ummetlerin hepsinden cok kildi.


f)Bu ummeti cennet ehlinin ucte biri kildi.

g)Bu ummeti kitlikla helak etmedi.


h)Bu ummeti toptan suda bogulmak suretiyle helak etmedi.


i)Diger milletleri bu ummete galip kilmadi.


j)Diger ummetlerde oldugu gibi bu ummeti de guc yetiremeyecegi tekliflerle karsi karsiya birakmadi.

Oyle nasipliyiz ki boyle bir peygamberimiz oldugu icin, ancak farkinda degiliz. Rabbim farkinda olanlardan eylesin bizleri. Ahirette  O'nunla yuzyuze geldigimiz zaman uatndirmasin insallah. Hz. Rabia(ra) geldi aklima. Sabahlara kadar nafile namaz kilardi. En az her gece bin rekat kilardi. Bir gun sormuslar ona:
''Ya Rabia sen zaten cennetliksin, ahiretteki akibetin belli bir suru delilde gosterildi sana. Hala neden bu kadar ibadet ediyorsun?'' demisler. Hz. Rabia(ra)'da soyle buyurmus:
''Ahirette hesap gunu, butun peygamberler kendi ummetleriyle cikacaklar, Efendimiz(sav) onlara ve ummetlerine karsi mahcup olmasin, kendi ummetiyle onlara karsi basi dik olsun ve hatta desin ki sizin ummetlerde boyle bir kul var miydi? iste onun icin.''
Bakar misiniz hassasiyete, incelige, ummet bilincine...
Iste farkinda olmak boyle bir sey...
Efendimiz(sav)'in ummeti boyle olmali, ahirette bizden utanmamali, bizimle gurur duymali.
Selam ve dua ile...
Sevgiler

This entry was posted on Cuma, Nisan 26, 2013 at 05:21 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

9 yorum

Rabbim peygamberimize layık bir ümmet olmayı nasip etsin inşallah...
çok güzel bir yazı olmuş Allah razı olsun bizi bilgilendiriyorsunuz.

26 Mayıs 2010 07:53

Rabia'nın cevabını okuyunca her zerrem utandı diyebilirim...Allah affetsin bizleri...Bir de bunu söylerken bile yüzüm kızarmıyorya buna da şaşıyorum...Bin rekat namaz kılarak şefaat bekleyen bir ümmet var ve diğer tarafta hiç bişey yapmadan sadece O'nun RAHMETİNE ve Efendimizin ŞEFAATİNE talip bir ümmet var..!!

Güzel yazı Allah razı olsun..

SEvgiler..

26 Mayıs 2010 08:47
Adsız  

Bizim Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v)bu güne kadar yaratılmış ve yaratılacak bütün insanların en üstünü,en zeki,en bilgili,en cesur,en güzeli...bütün güzel vasıfların en'leri O'nda.Gelmiş geçmiş bütün Peygamberlere ait en üstün vasıfların hepsi de O'nda.Hz.İsa tıp konusunda,Hz.Şuayb hitabette,Hz.Yusuf güzellikte ve rüya tabirinde zamanının en iyisiydi bu özelliklerin hepsi de bizim Peygamberimiz(s.a.v)de vardı,Rabbim bizleri O'na layık ümmet ve yolunun yolcuları eylesin(amin).

26 Mayıs 2010 10:01

Lezzete dair ne varsa, tesekkur ederim guzel yorumun icin, Allah senden de razi olsun.Bildiklerimizin de vebali var,bu siteyi zaten en cok bu nedenle istedim.Ne biliyorsam herkes bilsin.Benim uzerimden bir nebze de olsa yuk kalksin boylece...
Sevgilerimle...

Sevgili papuc sakin pes etme,hic bir sey icin gec degildir.Bunu farketmen bile guzeldir.Eger okurken tuylerin diken diken olduysa ve etkilendiysen hatta bu yazilari okuyabiliyorsan, inan bana demek ki Allah nasip ediyordur ve sana yol gosteriyordur, biraz daha elini cabuk tut diye,biraz daha acele et diye...Sefaate de vesile gerek unutma...
Sevgilerimle...

Hayat cemresi bu guzel ve benim icin cok degerli yorumun icin ayrica verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim.Rabbim gonlune gore versin.Ben yazdiklarini yarin gundeme geitirecektim senin yazman cok yerinde oldu Allah razi olsun.Hepsini bir arada yazinca cok uzun oluyor diye konulari gunlere bolmek zorunda kaliyorum.
Selam ve dua ile...

Kiymetli dualarinizi da can-i gonulden amin diyorum canlar...

26 Mayıs 2010 11:19

Rabbim Efendimizi utandiracak seyler yapmaktan korusun bizi,hakkiyla O'na ummet olanlardan en azindan olma yolunda sanci cekenlerden eylesin.Dua ile efendim...

26 Mayıs 2010 15:48

Minigimle mutfakta; cok tesekkur ederim, amin diyorum yurekten bu icten ve guzel duaya...
Sevgiler...

26 Mayıs 2010 17:03
Adsız  

yazılarını beyenerek okudum çokgüzel bizleri aydınlattıyın için allah senden ve cümlemizden razı olsunzehra ablan

26 Mayıs 2010 21:40
Adsız  

içimizi aydınlattıın için allah senden razı olsun devamını dilerim

26 Mayıs 2010 21:47

Tesekkur ederim Zehra ablam Rabbim cumlemizden razi olsun.Yazilarimi takip ettigine sevindim...
Sevgilerimle...

27 Mayıs 2010 09:55

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Site'de Kaç Kişiyiz