Tahinli kurabiyemde cok tutulan bir tariftir, denemenizi şiddetle tavsiye ederim dostlar. Belki bilenler ya da daha onceden deneyenler olmustur ama bir bakin bakalim bir farklilik bulabilecek misiniz...
Malzemeler:
2 cay bardagi pudra sekeri
2 cay bardagi zeytin yagi
2 cay bardagi tahin
2 cay bardagi kucucuk parcalara ayrilmis ceviz
1 paket vanilya
Yeterince un
Butun malzemeleri bir kaba koyun ve iyice yogurun. Hamurunun cok sert olmamasi gerektigini ozellikle belirtmek isterim. Hazirladiginiz hamuru findik buyuklugunde yuvarlayin evet yalnis okumadiniz en fazla findik buyuklugunde kucuk kucuk toplar seklinde tepsiye dizin. Biraz el oymacılıgı gibi gelebilir size ama inanin cok basit ve tatli, cerez gibi bir kurabiye tarifidir. Ozelligi zaten ufacik olmasidir.
170 derecede isinmis firina koyun ve yine ayni derecede uzeri catlayana kadar pisirin.
(Resimlerini en kisa zaman da ekleyecegim)
Afiyet Olsun...
This entry was posted
on Pazartesi, Mart 08, 2010
at 19:29
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.