Bir Mardin'li olarak size bizim yorenin kisirinida paylasayim istedim. Malum baharatlarimiz ve yapma tarzimiz biraz farkli oluyor. Misafir gelincede ilk aklimiza gelenlerden bir cesit olarak her zaman soframizda yerini aliyor. Teyzelerim geldigi zaman Istanbul'a bende onlara yaptiriyorum. :) Sanki onlar yapinca daha lezzetli geliyor bana. Gerci bizim oralarin malzemelerinin daha naturel olmasinin etkisi vardir. En azindan onlar geldikce baharatlarini yanlarinda getiriyorlar ve buralarin hic bir seyini begenmiyorlar. :) Artik eskisi gibi degil malesef hic bir sey, hersey hormonlu oldu. Onun icin hastaliklarda artti zaten... Her neyse cok uzattim
tarife gecelim artik.
Malzemeler:
2 kase koftelik bulgur
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi kisnis
1 yemek kasigi summak
1 kuru sogan rendesi
5 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 minicik dogranmis sivri biber
1 minicik dogranmis kirmizi dolma biber
1 demet dogranmis maydanoz
yarim su bardagi zeytin yagi
6-7 sap ufak dogranmis taze sogan
2 yemek kasigi nar eksisi
1 limon suyu
Malzemelerin coklugu gozunuzu korkutmasin zahmetsiz rahmet olmuyor her guzelin bir bedeli var.
Bulguru saydigimiz butun baharatlarla ve soganla birlikte ustunu iki parmak gececek kadar kaynar suyla islatalim. Kasikla soyle bir karistirdiktan sonra kendisini cekmesi icin bekletelim. Bu arada obur malzemeleri dograyabiliriz. Hazir kalsin babinda. Soguduktan sonra salcalarini, zeytin yagini, nar eksisini ekleyip iyice elimizle yoguralim cigkofte gibi. En son maydanozu, taze sogani ve limon suyunu ekleyip tekrar yoguralim. Etsiz cigkofte gibi oluyor diyebilirim. Yaninda kivircik fena olmaz, yapraklarin icine koyup, sarip yiyin harika oluyor.
Afiyet Olsun...
This entry was posted
on Pazartesi, Mart 15, 2010
at 20:21
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.