Ic harci icin
250gr kiyma
1 adet kuru sogan
1 adet kirmizi dolma biber
1 adet domates
yarim demet maydanoz
bir tutam tuz ve karabiber
1 dolu yemek kasigi salca
Evvela sogani rendeleyin, kirmizi dolma biberi kucucuk dograyin bunlari az bir sivi yagda iyice kavurun. Kiymayi ekleyin kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kiyma kavrulduktan sonra domatesleride kucuk kucuk dograyip iyice pisirin. Daha sonra salcasini da ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeler icinde eriyene kadar pisirin ve bir kenarda sogumaya birakin ve soguduktan sonra da maydanozunu cok kucuk dograyip karistirin.
Hamuru icin
3 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yag yarisi zeytin yagida olabilir
100gr margarin
1 tatli kasigi tuz
1tatli kasigi seker
1 yumurta
1 kabartma tozu
varsa bir cay kasigi mahlep
yeterince un
Yumurtanin sarisini ayirin akiyla tuzu sekeri, yaglari, yogurdu elinizle iyice karistirin. Yogura yogura unu ekleyin bu arada kabartma tozunuda ekleyin iyice yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edeceksiniz. Sonra ceviz buyuklugunde hamurlari yuvarlak bir sekilde acin, icine uzunlugunda harci koyun ve her ucu karsi tarftakinin tersine olacak sekilde katlar gibi kapatin. Ortasini hafif acik birakirsaniz goruntu olarakta guzel gozukur. Bu tarif zor gorunsede aslinda en zahmetsiz en kolay tariflerimdendir deneyin goreceksiniz ve eminim bir daha birakamayacaksiniz.
Afiyet olsun...
Su an sabah yedi canim acayip bir sekilde pide istedi. Simdi sicak sicak olsa da yesek ama oyle isim var ki muhtemelen yapamayacagim. Zaten hep oyle olur hic kendi canim istiyor diye yapamam
This entry was posted
on Çarşamba, Mart 03, 2010
at 07:53
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.
HAKKIMDA
- Tespih Taneleri...
- O'nun (CC) adı ile dokunmalı Kelam'a, kaleme. Bunun için 'Bismillah' diye başlarız söze. Rahman'dan hepimize, Rahim'den yalnız bize gelenle yazarız. O'nun lütfu keremiyle, yalnız O'nu razı etmek üzere yazarız. Ruhumuz ve bedenimizle çeker Besmele'yi, dalarız özlere...
İLETİŞİM ADRESİ
tesbihtanelerim@gmail.com
Sevgili Dostlarim
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Son Yorumlar
Facebook Grubum
Kategorilerim
- Hayatin icinden...
- Hikmet Damlalari
- Hazine-i ilim
- Icimden Geldigi Gibi...
- Siirler
- yasanmis hatiralar
- Ruha dokunanlar
- Tane Tane Istanbul
- Pasta ve Börek Tariflerim
- Duyurular
- Yemek Tariflerim
- Kitap Tavsiyeleri
- Allah dostlari
- Tebessum Ettirenler
- Ezgi ve İlahiler
- Mimlerim ve Ödüllerim
- Hayatın içinden
- Hayatın içinden...
- Tane tane İstanbul
Blog Arsivi
-
▼
2010
(297)
-
▼
Mart
(49)
- Yuregime Yar Degdi
- Yuz Yillar Once Yasanan Bir Askin Hikayesi...
- Havuc Salatasi
- Kan Tutar
- Eski Üsküdar'ı Özledim...
- Soslu Biftek
- Mardin Yöresine Ait Bulgur Pilavı...
- Icli Kofte (Bir Yemegin Guzel Olmasinin Sirri)
- Hayatta Benzemek İstedigim Tek İnsan Hazreti Hatic...
- Yarim Istanbul'um...
- Sütlü Mısırlı Çorba
- Yüzümde Hüzünden Gölgeler Varsa...
- Adı Hüzün Olsun
- SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR
- HÜZÜN...
- Kumpir Tarifi
- Ruha Dokunanlar...
- Gitme Istemem...
- Sözde İzmir Köftesi
- Ah Yağmur Nede Güzel Yağıyorsun....
- Efendimiz'in (SAV) Hz. Hasan'a (RA) öğrettiği müth...
- Rahatlamanın Bir Yolu...
- İmam Rabbani Hazretlerinden....
- Düşündüren bir ayet-i celile...
- Güzel Sözler
- Mağrifeti Böyle İstemek...
- Merhaba
- Korkuyorum Ya Rasulullah!
- Yıl Dönümümüz
- Hayat Bu Ya Dostum...
- İstanbul
- Mardin Kısırı (Etsiz Çiğ Köfte)
- Elmalı Pasta
- Portakallı Kek
- İstanbul'u Dinliyorum
- İstanbul Sevdalısıyım
- Benim Adım İstanbul
- Sultan Şehir
- İSTANBUL
- Bir Başka Tepeden
- Siste Söyleniş
- Seni Seviyorum İstanbul...
- Aziz Mahmud Hudai Hazretleri
- Friko (Nescafeli muhallebi)
- Yorgunum Dostlar
- Tahinli Kurabiye
- Duaların Kabul Saati...
- Aşkımın Adı...
- Kiymali Pide
-
▼
Mart
(49)