Bu tarifide sevgili kayinvalidecigimden aldim. Kendisi beni ilk yemege cagirdiginda yapmisti. O gunden bugune hep yaparim. Zaten zamanin da yemek kursuna gitmis. Masallah bilmedigi yok. Benimde yemek kulturum zenginlesti yaninda haliyle. Bu yemegi dun yaptim. Yaptikca yazacagim dedim ya... :) Neyse hemen tarife gecelim. Cokta kolay bir yemek.
Malzemeler:
5 parca biftek
2 yemek kasigi sivi yag
1 domates rendesi
1 kirmizi dolma biber
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kara biber
1 cay kasigi kirmizi biber
Dalindan yeni kopmus defne yapragi
Dalindan yeni kopmus dedigime bakmayin. Kurusu da olur ama tazesi cok guzel koku veriyor. Zaten her evin bahcesinde vardir hemen hemen. Oncelikle etleri haslayalim. Tavaya yagi koyalim. Domatesi ve biberi rondoda iyice cekelim. Once salcayi kavuralim. Sonra rondoda cektigimiz karisimi da ekleyip pismesini saglayalim. Sos piserken baharatlarini ve defne yapraklarini vede etleri ekleyelim. En az 20 dk etlerin sosun icinde pisrmeye devam edelim. Simdi eger isterseniz uzerine ince ve tekerlek seklinde kesilmis domates dizip,hatta aralarina da sivri biber koyup firina da verebilirsiniz. Her hangi bir davet icin hem kolay, hem de lezzetli bir tercih. Ama kolay kismi beni daha cok ilgilendiriyor. :)
This entry was posted
on Pazartesi, Mart 29, 2010
at 13:58
and is filed under
Yemek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.