Bugun size cok hafif bir tatli tarifi yazmak istiyorum ve her zaman ki gibi cok kolay. Bu tatliyi ilk yedigimde hic hosuma gitmemisti. Ama sonra ben yaptim cok guzel oldu. Ben bilindik tarifine bir seyler ekledim daha lezzetli oldu ve daha cok begenildi. Hatta gecen bir arkadasim ameliyat oldu, sutlu tatlilari cok sever diye yaptim goturdum. Kendide, oglu Yunus Kerem'de cok sevdi. Zaten en cok hosumuza giden hafifligi bu tatlinin.
Malzemeler:
1 kg sut
1 su bardagindan bir parmak eksik irmik
1 su bardagi seker
4 yemek kasigi hindistan cevizi
50 gr tereyag(olmayadabilir)
1 paket vanilya
Derin bir tencereye bir kilo sutu, irmigi, sekeri, hidistan cevizinin iki kasigini iyice karistirip orta ateste kaynayana kadar pisirelim. Kaynamaya basladiktan sonra yagi ekleyip 10 dakika daha pisirelim. Sonrasinda da ayirdigimiz geri kalan hindistan cevizini ve vanilyayi ekleyip. bir tasim kaynattiktan sonra herhangi bir borcama dokun. Soguduktan sonra uzerine tarcin ya da ceviz kirigi ile susleyebilirsiniz.Benim oglum tarcini cok sevdigi icin tarcin kullaniyorum ama ufalanmis cevizle biraz tarcini ovup suslerseniz cok daha lezzetli oldugunu goreceksiniz. Demistim size cok kolay diye bu kadar iste. :)
Hoscakalin canlar...
Afiyet Olsun...
This entry was posted
on Cumartesi, Nisan 17, 2010
at 07:06
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.