Merhaba arkadaslar eminim hepiniz biliyorsunuzdur pirasanin tarifini, ama bir de boyle deneyin bakalim begenecek misiniz? Biz Mardin'liler salcasiz yemekleri pek sevmeyiz. Zeytinyagli yemeklerede salcayi tasidik. Genellikle restorantlarda ya da misafirliklerde salcasiz karsima cikti, ama boylesi bence daha lezzetli oluyor. Tercihi size birakiyorum canlar...
Malzemeler:
1 kg pirasa
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigindan biraz eksik salca
Yarim cay bardagi pirinc
2 havuc
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
Oncelikle yagi tencereye dokup salcayi hafif kavuralim. Daire seklinde dogradigimiz havuclari da iyice kavuralim. Sonra pirincleri, dogranmis pirasalari, sekeri ve tuzunu ilave edip ustune gececek kadar suyla pisirelim. Arasira tadin bazen pirasalar cinsine gore gec pisebiliyor, oyle bir zamanda biraz daha kaynar su ekleyip kivamini yakalayin. Sekerli sevmeyenlerde daha az seker koyabilirler.
Afiyet Olsun...
This entry was posted
on Pazar, Nisan 04, 2010
at 06:20
and is filed under
Yemek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.