Merhaba canlar, gecen gun bende temizlik vardi. Bir suru is gozume bakiyordu. Yemegimde yoktu. Her gun ne yapacagim diye dusunmekten sikildim artik. Temizlige gelen abla sizin dolmaniz cok guzel oluyor, soyle karisik etli dolam yapta yiyelim dedi. Iyi bir fikir gibi geldi. Coktandir da yememistik. Dogru soyluyorsun, hadi yapayim dedim. Bir yandan da size de yazarim diyede aklimdan geciriyordum. Yarim gunumu aldi, ama neyse ki degdi. Guzel oldu sukurler olsun. Uzatmadan tarife gecelim.
Malzemeler:
500 kg kiyma
1 cay bardagi pirinc
3 yemek kasigi domates salcasi
2 sogan
2 domates
2 sivri biber
2 kirmizi sivri biber
1 demet maydanoz
1 yemek kasigi tuz
1 tatli kasigi karabiber
1 yemek kasigi summak
1 yemek kasigi nane
yarim cay bardagi zeytin yagi
ve ici yetecek kadar dolmabiber, patlican, kirmizi dolma biber, lahana, yaparak sarma ne isterseniz doldurabilirsiniz. Ancak kabak dolmasi dolduracaksaniz maydanoz yerine dere otu tavsiye ederim.
Oncelikle bir tasa kiymayi ve yikadiktan sonra pirinci yagi ve baharatlari koyun. Daha sonra sogani, domatesi ve biberleri ve de maydanozu cok kucuk bir sekilde dograyip salcasini da ekleyip iyice yogurun. Ic harcimiz hazir olduktan sonra sebzelerinizi harciniz yettigi kadar doldurabilirsiniz. Tencerenizin icinde biraz yag gezdirdikten sonra doldurdugunuz dolmalari ya da sarma yaptiysaniz sarmalari dizin. Bu arada bizim Mardin'de bir tasa 2 yemek kasigi salca ve 3 yemek kasigi dovulmemis summak koyup uzerine de sicak suyla yarimsaat bekletipsuzdukten sonra dolmalarin uzerine dokeriz ve bir tasim kaynadiktan sonra orta ateste pisiririz. Cok lezzetli oluyor bence. :)
Annem tencerenin dibine kemikli kuzu eti koyup dolmayida ustune dizer o da daha lezzetli oluyor tabi...
Afiyet Olsun...
This entry was posted
on Cumartesi, Nisan 10, 2010
at 19:58
and is filed under
Yemek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.