Merhaba arkadaslar ben patatesli poğaçayi cok severim. Gecen gun misafirim gelecekti her zaman kinden degisik olsun diye bu sefer patatesli yapayim diye dusundum. Kendim icin her zaman bir sey yapmaya usenirim hazir bahane cikti bir de boylesini denedim. Harika oldu ayiptir soylemesi:) Aaaa neden peynirli degil diye burun kiviranlar en cok yiyenler oldu:) Her neyse tarifine gecelim. Bu arada sekline takilmayin isterseniz klasik puaca seklinde ya da yuvarlak yapabilirsiniz. Ben degisiklik olsun diye manti yaparken hamurun icini doldurup bas kismindan buzeriz ya iste oyle yaptim.:)
Harci icin:
4 orta boy patatesi iyice haslayip, rendeleyin
2 yemek kasigi zeytin yagi
cay kasiginin ucuyla kirmizi pul biber
1 tatli kasigi tuz
2 sap dereotunu ve
5 sap maydanozu incecik kiyin ve hepsini iyice yogurun.
Hamuru icin:
75 gr oda sicakliginda margarin
1 cay bardagi sivi yag
3 yemek kasigi yogurt
1 tatli kasigi silme mahlep
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanin aki(sarisini ayirin)
Yeterince un
Butun malzemeleri iyice yogurun, hatta isterseniz 10 dk bekletirseniz hamur daha guzel aciliyor. Puacaya istediginiz sekli verebilirsiniz. Onceden 180 derecede isitilmis firinda 30dk pisirin...
Afiyet olsun...
This entry was posted
on Perşembe, Mayıs 27, 2010
at 11:05
and is filed under
Pasta ve Börek Tariflerim
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.